hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de ücretsiz internet hizmet alanı kapsamı genişletildi

    İzmirde ücretsiz internet hizmet alanı kapsamı genişletildi
    expand

    İzmir'de ücretsiz internet hizmet alanı kapsamı genişletildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımadaki aktarma merkezlerinde ücretsiz ve kotasız internet dönemi başlattı. Ayrıca Örnekköy Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin de ücretsiz internetten yararlanması sağlanırken Buca Hasanağa Bahçesi'ndeki ücretsiz internetin de kapsama alanı genişletildi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, vapur, otobüs, tramvay ve metro istasyonlarının ardından toplu taşıma aktarma merkezlerinde de ücretsiz ve kotasız internet uygulaması başlattı. Örnekköy Kız Öğrenci Yurdu'nda öğrencilerin ücretsiz internet hizmetinden yararlanması sağlanırken Buca Hasanağa Bahçesi'ndeki ücretsiz internet hizmetinin de kapsama alanı genişletildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Metro istasyonlarının ardından aktarma merkezlerimizdeki çalışmaları da tamamladık. 23 aktarma merkezinde artık internet ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için köylerimize de ulaşıyoruz. Ekonomik yönden zor geçen bu dönemde hemşehrilerimizin ve özellikle gençlerimizin ücretsiz internete ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. 323 noktada verdiğimiz hizmeti kentimizin farklı noktalarına da taşımaya devam edeceğiz" dedi.

    YURTTA KALAN ÖĞRENCİLER ÇOK SEVİNDİ
    Örnekköy Kız Öğrenci Yurdunda kalan üniversite öğrencisi Esra Çetin, "Derslerimizin çoğu online olduğu için internet temel ihtiyaçlarımızdandı. Artık derslerimize rahat bir şekilde girip, işlerimizi halledebiliyoruz" dedi. Üniversite öğrencisi Aylin Yanardağ ise, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, online eğitimlerin oldukça yaygın olduğu bu süreçte bizlere ücretsiz wi-fi hizmeti sundukları ve online dersler gibi internet gerektiren işlem için bizlere kolaylık sağladı" diye konuştu.

    ULAŞIMDA, PARKTA HER YERDE HAYATIMIZDA
    Hasanağa Bahçesi'nde bulunduğu zamanlarda internet hizmetinden yararlandığını aktaran Hüseyin Şimşek ise şunları söyledi:
    "İnternet artık hayatın akışında bir zorunluluk haline geldi. Neredeyse her anımız internet üzerinde devam ediyor. Yerel yönetimlerin böyle hizmetler sunması tabii ki çok güzel."
    Tramvay kullandığını ve rahatlıkla internete girebildiğini söyleyen lise öğrencisi Okan Kuşçu da "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı ücretsiz internet uygulamasından toplu ulaşımı kullanırken faydalanıyorum. İnternet hızı ve kalitesi de güzel. Telefondaki aktivitelerimin hepsini yapabiliyorum" diye konuştu.
    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 78 adet park ve meydan, 7 iskele, 20 vapur, 60 otobüs, 78 köy, 16 metro istasyonu, 41 tramvay ve 23 aktarma merkezinde ücretsiz internet hizmeti veriyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow