hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İZSİAD'dan Elanur Akıncı'ya eğitim hayatı boyunca burs

    İZSİADdan Elanur Akıncıya eğitim hayatı boyunca burs
    expand

    İZSİAD'dan Elanur Akıncı'ya eğitim hayatı boyunca burs

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD), örnek bir uygulamaya imza atarak başarıyı ödüllendirdi. İZSİAD,  Caribou Matematik Yarışması'nda 7 bini aşkın rakibini geride bırakarak birinci olan Kemalpaşa Merkez Atatürk İlkokulu ve Bornova Şehit Fatih Satır Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Elanur Akıncı'ya üniversite son sınıfa kadar burs verdi.

    Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda 7 bin 328 kişi arasından birincilik elde ederek Türkiye'nin gururu olan Elanur Akıncı, başta İzmirliler olmak üzere Türkiye'nin gurur kaynağı oldu. İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Akıncı'nın başarısını tebrik ederek "Kemalpaşa'da eğitim öğretim hayatını sürdüren Elanur kızımızı başarısından dolayı tebrik ediyorum. Başarısından dolayı bizlerin göğsünü kabartan Elanur Akıncı'ya eğitim hayatı boyunca dernek olarak burs vereceğiz. Bazı başarıların ödüllendirilmesi ve toplumumuza başarıların karşılıksız kalmayacağını göstermek amacıyla bu desteği sağlıyoruz. Başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi umarım yaygınlaştırılabilir bir hale gelir çünkü başarının unutturulmaya çalışıldığı topraklarda kendisini güneş gibi parlatan öğrencilerimiz bulunuyor. Geleceği güneş gibi parlak öğrencilerimizin yanında olmak bizler için en kutsal görev. Eğitim alanı dernek olarak bizim en hassas noktalarımızdan biri. Elanur Akıncı gibi bir başarılı öğrencinin eğitim hayatı boyunca destek olmak bizleri mutlu edecek" dedi.

    Gelecekte bilim insanı olmak istediğini dile getiren Elanur Akıncı, aldığı başarıdan dolayı mutluğu olduğunu söyledi. Kanguru, Tales gibi birçok matematik yarışmasına katıldığını dile getiren Akıncı, "Matematik derslerini çok seviyorum. Birinci olmak çok güzel bir duygu. Benim eğitim hayatımda yanımda olacak olan İZSİAD çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow