hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konak'ta 'Afette Engellilik' paneli düzenlendi

    Konakta Afette Engellilik paneli düzenlendi
    expand

    Konak'ta 'Afette Engellilik' paneli düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nun birlikte düzenlediği Afette Engellilik panelinde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Bu panelden çıkacak sonuçları önemsiyoruz. Özellikle afet sırasında ve afetten önce engelli bireylerle ilgili yapılacak çalışmalarda belediye olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız" dedi.

    Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nun birlikte düzenlediği Afette Engellilik paneli Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Afetlerde engelli bireylerin yaşadıkları zorluklar, alınabilecek önlemler ve afet durumunda yapılacakların konuşulduğu paneli Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Dönem Sözcüsü Aykut Akdemir, Ege Kent Konseyleri Birliği ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, CHP İzmir İl yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İzmir Tabip Odası temsilcileri, İzmir Barosu temsilcileri, Konak Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, komisyon başkanları ve bileşenleri, Konak Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri takip etti. Moderatörlüğünü Tabip Odası Afet Çalışma Grubu Üyesi Dr. Mübetcel İlhan'ın üstlendiği panele TMMOB İzmir İKK Afet Çalışma Grubu Üyesi Selma Nalbantoğlu, İzmir Barosu Engelli Hakları Komisyonu Üyesi Çiğdem Ateş, Sosyal Hizmet Uzmanı Mahmut Akkın ve Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Seyit Çelebi konuşmacı olarak katıldı.

    BATUR, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE VE ETKİLERİNE VURGU YAPTI
    Afette Engellilik panelinin açış konuşmasını yapan Batur, iki yıl önce yaşanan İzmir depreminin öncesinde Konak Belediyesi olarak AKUT (Arama Kurtarma Derneği) İzmir Şubesi'yle protokol imzaladıklarını ve o günden bu yana birlikte çalışmalar yürüttüklerini hatırlattı. Konak'ta bir acil durum ve afet eylem planını birlikte oluşturduklarını ifade eden Batur, iklim değişikliğine ve etkilerine de vurgu yaptı. Konak Belediyesi'nin Uluslararası Göç Örgütü'nden yaklaşık 50 bin dolar hibe alan Engel Tanımayanlar projesi hakkında bilgilendirme yapan Batur görme engelli bireylere yönelik olarak ise TÜRGÖK görme engelliler kitaplığının büyümesi için katkı sunduklarını belirtti.

    'ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ'
    Konak Engelsiz Yaşam Köyünü de anlatan Batur şöyle konuştu: "Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Özellikle engelli velilerinin çocuklarına olan düşkünlüğünü biliyoruz, sosyal yaşamda yer almakla ilgili zorluklarını da biliyoruz. Konak Engelsiz Yaşam Köyümüzle bu sosyal aktiviteyi de sağlamış oluyoruz. Bugünkü çalışmada emeği geçenlere ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu panelden çıkacak sonuçları önemsiyoruz. Özellikle afet sırasında ve afetten önce engelli bireylerle ilgili yapılacak çalışmalarda belediye olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız."

    Panel açılışında konuşma yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu sözcüsü Çevre Mühendisi Helil İnan Kınay da "Meslek odaları olarak kendi alanlarımızda bilim, mühendislik ve planlama ışığında sağlıklı kentler yaratabilmek için mücadelemizi yürütüyoruz" dedi.

    Açış konuşmalarının ardından Tabip Odası Afet Çalışma Grubu Üyesi Dr. Mübetcel İlhan moderatörlüğündeki panele geçildi. (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow