hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konak'ta Batur koltuğu Pekdaş'tan devraldı

    Konakta Batur koltuğu Pekdaştan devraldı
    expand

    Konak'ta Batur koltuğu Pekdaş'tan devraldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı’nın Konak Belediye Başkan Adayı olarak yarışan ve seçilen Abdül Batur mazbatasını Kültürpark’ta 4 No'lu holde düzenlenen törende ilçe seçim kurulu'ndan aldı. Yeni seçilen belediye meclis üyelerine de mazbataları takdim edildi.

    Batur, "Özellikle de yeni yapacağımız kentsel dönüşüm, tarihe saygı projeleri, kentin ümidi olarak bekleyen projelerimizi yürüteceğiz" dedi.

    Batur daha sonra partisinden meclis üyesi seçilenler ve partililerle Alsancak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Beraberindeki ekiple İzmirlileri selamlayan Batur, meydanda çelenk sunumu da gerçekleştirdi. Buradaki programın ardından devir teslim töreni için Konak Belediyesi’ne giden Batur, makamda Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pekdaş tarafından karşılandı. Pekdaş, "Konak Belediyesi’nin mührü ile devir teslim tutanağını büyük bir keyif, onurla sevgili kardeşime teslim ediyorum. Başarılar diliyorum. Demokrasinin güzelliği budur. Makamlar el değiştirir, kişiler gelir, sürekli olarak halkın egemenliğini biz bu makamlarda çalışarak gösteririz. Demokrasi budur" dedi. Abdül Batur da Pekdaş'ın 25 yıllık dostu olduğunu belirterek, "Eşi Ali İhsan Ağabey de öyle. Yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Adaylığım açıklandığında Sema Başkanım ilk buraya geldiğimde kapılarda karşıladı. Güler yüzü ve sevecenliğiyle 'En az kendim kadar sevindim' dedi. Gerçek budur. Süreç içinde de sıkıştığımızda aradığımızda hemen anında müdahale noktasında yardımlarını gördük. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Parti bilincinin ne olduğunu en güzel şekilde göstermiştir. Onu canı yürekten alkışlamak istiyorum. Bundan sonra da kardeşliğimiz hep devam edecektir" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow