hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Mesirci Dev Amca' esinlendiği ambalaj tasarımı ile ödül aldı

    Mesirci Dev Amca esinlendiği ambalaj tasarımı ile ödül aldı
    expand

    'Mesirci Dev Amca' esinlendiği ambalaj tasarımı ile ödül aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YAŞAR Üniversitesi Grafik Tasarımı yüksek lisans öğrencisi Uğur Altun, İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda 30 yıl boyunca mesir macunu satan ve 2 yıl önce yaşamını yitiren 'Mesirci Dev Amca' lakaplı 2 metre boyundaki Abdullah Ruchan'dan esinlenerek yaptığı tasarımla, 15'inci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda birinci oldu.

    Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü'nde yarı zamanlı öğretim elemanı ve yüksek lisans öğrencisi Uğur Altun, Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı katkısı ve Reed TÜYAP i şbirliğinde düzenlenen 15'inci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda, birinci oldu. Seçici kurula başvuran 152 projenin değerlendirilmesi sonucunda, Altun, 'Geleneksele dönüş' temasıyla yaptığı 'Macuni Mesir Ambalaj Tasarımı'yla yarışmayı kazandı. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanan genç tasarımcı, ödülünü Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda düzenlenen törende aldı.

    İLHAMI MESİRCİ DEV AMCA OLDU

    Tasarımın temasının. Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nazlı Gürgan'ın Marka ve Ambalaj Tasarımı dersinde ortaya çıktığını ifade eden Altun, "Bu tasarımda, 500 yıla yakın zamandır üretilen mesir macunu ve geleneksel kıyafetleri ile bu ürünü uzun süre İzmir Hisar Camisi'nde satan, 'çocukların dev amcası' olarak bilinen 2 metre boyundaki Abdullah Ruhcan'dan esinlendim. Bu geleneksel ürünü, modern bir tasarım ile evrensel bir ürün haline getirmek ve yeni nesil tüketiciler ile de buluşturmayı hedefledim. Mesir macunu tüketildikten sonra da ambalajın atılmayarak koleksiyon nesnesi haline gelmesini ya da kalemlik, dekoratif bir ürün olarak da kullanılabilmesini amaçladım. Tasarımımla ödül kazandığım için mutluyum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow