hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narlıdere Ata’sını sevdiği şarkı ve türkülerle andı

    Narlıdere Ata’sını sevdiği şarkı ve türkülerle andı
    expand

    Narlıdere Ata’sını sevdiği şarkı ve türkülerle andı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - NARLIDERE Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete uğurlanışının 84'üncü yılında konserle andı. Ata'nın en sevdiği şarkıların ve türkülerin seslendirildiği konser, sanatseverlerden uzun süre alkış aldı. Konser öncesinde Hanri Benazus'un arşivinde yer alan Atatürk fotoğraflarının yer aldığı sergi ile 'Hayalimdeki Atatürk' resim sergisi de sanatseverlerle buluştu.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 84'üncü yılında Narlıdere Belediye Türk Sanat Müziği Korosu'nun konseriyle anıldı. Koro, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde Şef Hüseyin Güzeltepe yönetimindeki koro, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. Şarkı ve türkülere zaman zaman vatandaşlar da eşlik etti. 2 saat süren konserin sonunda koro uzun süre ayakta alkışlandı.

    İKİ AYRI SERGİ

    Konser öncesinde, araştırmacı-yazar Hanri Benazus'un koleksiyonundan oluşan 'Atatürk Fotoğrafları Sergisi' ve çocuk resim kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı 'Hayalimdeki Atatürk Resim Sergisi' sanatseverle buluştu. Sergide, Atatürk'ün birbirinden özel fotoğrafları yer aldı.

    ÖZLEMLE ANDIK

    Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Belediye Türk Sanat Müziği Korosu'nun verdiği konserle Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük bir özlemle andıklarını söyledi. Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözlerini hatırlatan Başkan Engin, "Sanatın önündeki engelleri kaldıran, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin sanatsal değerler üzerinde yükseleceğine inanan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun sevdiği şarkılarla andık. Birbirinden güzel eserleri seslendiren ve misafirlerimize duygusal anlar yaşatan koromuza teşekkür ediyor; Ata'mızı bir kez daha saygı, sevgi ve özlemle anıyorum" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow