hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narlıdere Slow Food Birliği kuruldu

    Narlıdere Slow Food Birliği kuruldu
    expand

    Narlıdere Slow Food Birliği kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Narlıdere ilçesi, dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food'un İzmir'deki yeni üyesi oldu. Narlıdereli üreticiler, esnaf, kıyı balıkçıları, aşçılar ve hemşeri derneklerinin temsilcilerinden oluşan 50 kişilik bir ekiple kurulan Slow Food Narlıdere Birliği'ni ilk kutlayan isim olan CHP'li Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Yerel lezzetlerimizi markalaştırmak ve değer kazandırmak için Slow Food'a olan Narlıderelilerle birlikte çalışacağız" dedi.

    Narlıdere'nin yerel lezzetlerini markalaştırarak hem Türk hem de dünya mutfağına sunmak hedefiyle yola çıkan ve Narlıdere Belediyesi'nin desteğini de arkasına alan Narlıdere'nin gıda sektöründeki yerel dinamikleri, İtalya'dan gelen onayla resmen Slow Food'a üye oldu. Üyelik imzaları Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Slow Food Türkiye Kurucularından Nedim Atilla'nın da katıldığı törende, üyeler tarafından atıldı. Hazırlanan deklarasyonda; iyi, temiz ve adil gıdaların korunması ve yaygınlaştırılması için çaba harcanacağı belirtildi. Gelecek nesillere daha sağlıklı gıdalar taşınması hedefi yinelendi. Birlik üyeleri "Çevreyi korumanın, kara ile denizin biyolojik çeşitliliğini ve daha sürdürülebilir bir gıda sistemini teşvik etmenin, iklim değişikliğine karşı kilit eylemler olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda çalışacağız" açıklamasını yaptı.

    29 ŞUBATTA LEZZET ŞÖLENİ YAPILACAK

    2021 yılında İzmir'de düzenlenecek Uluslararası Terra Madre (Toprak Ana) Fuarı öncesinde resmen kurulan Slow Food Narlıdere Birliği'nin ilk etkinliği 29 Şubat Cumartesi günü Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı'nda yapılacak. Narlıdere'de bulunan hemşehri derneklerinin yöresel yemekleriyle Lezzet ve Tadım Şöleni gerçekleştirilecek.

    'YEREL LEZZETLER MARKALAŞACAK'

    Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Narlıdere'nin yerel lezzetlerini markalaştırmak ve Türk mutfağına sunmak için sürdürdüğümüz çalışmalar karşılık buldu ve Narlıdereliler tarafından kurulan Slow Food Birliği çalışmaya resmen başladı. Artık biz de Slow Food Ailesi'nin bir parçasıyız. Şimdi bu hedeflere yönelik çalışma zamanı. İlk etkinliğimiz 29 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek. Tüm İzmirlileri ülkemizin gıda mirasının korunması yolunda çok değerli bir adım olan etkinliğimize bekliyoruz" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOGRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow