hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ödemiş'te Kıbrıs gazilerine madalya ve beratları dağıtıldı

    Ödemişte Kıbrıs gazilerine madalya ve beratları dağıtıldı
    expand

    Ödemiş'te Kıbrıs gazilerine madalya ve beratları dağıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, 157 Kıbrıs gazisine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarafından 45 yıl sonra gönderilen madalya ve beratları törenle dağıtıldı.

    Kıbrıs gazilerine berat ve madalyalarının dağıtımı için Ödemiş Belediyesi Düğün ve Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüsnü Korkmaz, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcıları Özay Kaptan ve Feridun Azeroğlu, Ödemiş İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, Ödemiş Müftüsü Şevki Kesici. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu ve gaziler ile aileleri katıldı.

    Törende konuşan Kaymakam Kasım Fikret Dayıoğlu, "İnşallah bu madalyaları, ömrünüzün sonuna kadar şerefle taşırsınız. Sizlerden sonra da evlatlarınız şerefle bu madalyaları taşımayı sürdürür. Bunlar küçük materyaller olmakla birlikte manevi değeri çok büyüktür. Hepinize 45 yıl önce vermiş olduğunuz onurlu mücadeleden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

    Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu da KKTC tarafından 45 yıl sonra gönderilen madalya ve beratların kendilerini onurlandırıp, gururlandırdığını söyledi. Daha öncede 75 gaziye madalya ve beratlarını verdiklerini hatırlatan Aktaşoğlu, "Bugün burada yapılan törenle 157 gazimiz daha madalya ve beratlarını alacak. Bundan dolayı mutlu ve gururluyum. Türkiye Cumhuriyeti tarafından da tevcih madalyasının verilmesini bekliyoruz" dedi.

    Konuşmaların ardından 157 gaziye madalya ve beratları dağıtıldı.

    Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ  (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow