hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seferihisar'da karakılçık buğday hasadı başladı

    Seferihisarda karakılçık buğday hasadı başladı
    expand

    Seferihisar'da karakılçık buğday hasadı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Seferihisar ilçesinde ekimi yapılan karakılçık buğdayının hasadı başladı. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 300 dönüm tarla üzerinde ektikleri buğday hasadını işçilerle birlikte yaptı.

    Seferihisar Belediyesi, 300 dönüm üzerine ektiği karakılçık buğday hasadına başladı. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, işçilerle birlikte tarlada, tırpanla ekinleri biçti. İlçenin birçok yerinde karakılçık buğday hasadının yapıldığını, bu ürünün Seferihisar açısından önemli olduğunu ifade eden Yetişkin, 3 Ağustos Cumartesi günü de karakılçık ekmek ve armola (peynir çeşidi) şenliği yapılacağını belirtti. Yaptıkları alım garantili buğday projesi sayesinde kaybolmak üzere olan tohumu, toprakla yeniden buluşturduklarını vurgulayan Başkan Yetişkin, "Belediye olarak devletin buğday için açıkladığı taban fiyatını baz aldık ve açıklanan fiyatın üç mislini köylümüze vereceğiz. Bu şekilde köylümüz daha çok kazanacak ve bu sayede daha çok üretecek. Seferihisar Belediyesi olarak bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz, her zaman üreticimizin yanındayız" diye konuştu.

    Karakılçık buğdayından elde edilen un ile ekmek yapan kadınlar, bunları Seferihisar Belediyesi tarafından işletilen satış noktalarında satışa sunacak.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow