hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Smyrna Tam Otomatik Otoparkı açılışı için gün sayıyor

    Smyrna Tam Otomatik Otoparkı açılışı için gün sayıyor
    expand

    Smyrna Tam Otomatik Otoparkı açılışı için gün sayıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)- İZMİR'in Bayraklı ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından 66,5 milyon TL harcanarak yaptırılan, 18 katlı 636 araç kapasiteli tam otomatik otoparkın 19 Şubat'ta hizmete açılacağı bildirildi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Adalet Sarayı'nın da aralarında bulunduğu büyük iş merkezlerine ev sahipliği yapan Bayraklı Adalet Mahallesi'nde 1100 metrekarelik alanda çelik konstrüksiyondan 44 metre yüksekliğinde, 18 araç park katı bulunan otopark yaptırdı. 12 katında binek, 6 katında ise SUV tarzı yüksek araçlara yer verilen otopark, giriş katından aynı anda 6 araç giriş veya çıkış yapabilecek şekilde tasarlandı.
    Otoparkın mühendislik, tasarım, yazılım, imalat ve uygulamasında yerli teknoloji kullanıldı. Tamamen otonom bir sistem ve hız-enerji verimliliği yüksek yazılımla hizmet verecek otoparkta, bir aracın getirilme süresi 3,5 dakika olacağı belirtildi. Adını bulunduğu Bayraklı Smyrna Meydanı'ndan alan Smyrna Tam Otomatik Otoparkı'nda, herhangi bir personel desteği gerekmeksizin, sürücüsüz olarak araçlar park edilebileceği bildirildi. 66,5 milyon liraya mal olan otoparkın zemin katında sürücülerin araçlarını bekleyecekleri fuaye alanı ve gişe buluyor.
    636 araç kapasitesi otoparkın, 19 Şubat'ta saat 12.00'da düzenlenecek törenle hizmete açılacağı bildirildi.
    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer, Smyrna Tam Otomatik Otoparkı'nın seçim vaatleri arasında yer aldığını belirtip, "Türkiye'nin en büyük tam otomatik otoparkını hizmete alacak olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. Soyer, ayrıca bu bölgede 108 araçlık açık otopark alanı da oluşturdukları da söyledi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow