hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Tarımda Sürdürülebilirlik' temalı yarışmada ödül töreni yapıldı

    Tarımda Sürdürülebilirlik temalı yarışmada ödül töreni yapıldı
    expand

    'Tarımda Sürdürülebilirlik' temalı yarışmada ödül töreni yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR Ticaret Borsası tarafından 'Tarımda sürdürülebilirlik' temasıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Instagram fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergisi Borsa Sarayı'nda gerçekleştirildi.

    İzmir Borsa Sarayı'nda Instagram fotoğraf yarışmasının bu yıl 'Tarımda Sürdürülebilirlik' temasıyla gerçekleştirilen altıncısının ödül töreninde açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, yarışmaya 'tarımda sürdürülebilirlik' temasına uygun fotoğraflarla oldukça yüksek bir katılım sağlandığını belirterek, sosyal medyanın dış politikadan siyasete, ekonomiden spora kadar her alanda belirleyici etkisi olduğunu vurguladı. Korkmaz, "Instagram yarışmamız da oda ve borsalar arasında bir ilk olma özelliğine sahip ve her geçen yıl ciddi bir ilgi görerek yoluna devam ediyor. Bu yarışma sayesinde farklı kesimlerin gözünü ve objektifini tarımsal üretime çevirmesini sağlıyoruz. Instagram'ın bir başka avantajı ise ülkemizdeki popülaritesi. Hem katılan hem de kazananları yürekten tebrik ediyorum" dedi. Tarihi borsa binasını konu alan ilk yarışmaya 178 fotoğrafın katıldığını ifade eden Ercan, "Bu sayı her geçen yıl gittikçe katlanarak büyüdü ve bu yılki yarışmamız altıncı yılında toplam 1397 fotoğrafa ulaştı" ifadelerini kullandı.

    'KATILIMIN YÜKSEK OLUŞU BİZLERİ MUTLU ETTİ'
    Yarışmanın verdiği katkıya ilişkin değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "Borsamız için geleneksel hale gelen Instagram yarışmamızda bu yıl çevreyi koruma, ekonomik büyüme ve sosyal gelişimi hedef alarak bugünün ve gelecek nesillerin ihtiyacını karşılayacak, toplum refahının artmasını sağlayacak bir dönüşümü kapsayan 'Tarımın servetini dönüştürme' stratejimizin temel dayanaklarından biri olan 'Tarımda Sürdürülebilirlik' kavramını öne çıkarmak istedik. Bu amaçla da tarımsal üretimde ve ticarette sürdürülebilirlik kavramlarına ve tarımda sürdürülebilirliğin en önemli tehditlerinden biri olan iklim değişikliğine dikkatleri çekmeyi hedefledik. Katılımın yüksek olması bizleri mutlu etti" dedi.
     
    TOPLAM 45 BİN TL ÖDÜL SAHİPLERİNİ BULDU
    'Tarımsal Üretimde Sürdürülebilirlik Fotoğraf', 'Tarım Ticaretinde Sürdürülebilirlik Fotoğraf', 'İklim Değişikliğinin Tarıma Yansıması Fotoğraf' olmak üzere toplam üç ayrı kategoride düzenlenen yarışmada birincilik ödülü 5.000 TL, ikincilik ödülü 3.000 TL, üçüncülük ödülü 2.000 TL ve mansiyon ödülü ise 1.000 TL olarak belirlendi. Yarışmada derece alanlar haricinde sergileme alan eserlere 350 TL sergi katılım ödülü verildi. Törenin sonunda yarışmada ödül alanların ödülleri İTB Yönetim Kurulu ve 6. Instagram Fotoğraf Yarışması'nın jüri üyeleri tarafından katılımcılara takdim edildi.
    Törende ayrıca yarışmaya katılan eserleri değerlendiren jüri üyeleri İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Zincircioğlu, Sonnur Kırmızıoğlu, Erol Avni Bozkurt, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Birinci, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İmançer, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Aşman Alikılıç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Turan Gültekin ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Ege Bölge Temsilcisi Şükrü Akın'a da yarışmaya sundukları katkı dolayısıyla teşekkür plaketi  takdim edildi.
    Tören sonunda davetliler borsa fuaye alanında düzenlenen sergi ve kokteylde derece alan eserleri inceleme fırsatı buldu.

    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow