hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk mobilya sektöründe hedef Suudi Arabistan'a mobilya ithalatında tekrar birinci sıraya yerleşmek

    Türk mobilya sektöründe hedef Suudi Arabistana mobilya ithalatında tekrar birinci sıraya yerleşmek
    expand

    Türk mobilya sektöründe hedef Suudi Arabistan'a mobilya ithalatında tekrar birinci sıraya yerleşmek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-EGE Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, Türk mobilya ihracatçıları olarak 2023 yılında Suudi Arabistan'a ihracatı 41 milyon dolardan yüzde 310 artışla 168 milyon dolara yükselttiklerini belirtip, "Suudi Arabistan'ın mobilya ithalatında tekrar birinci sıraya yerleşmek istiyoruz" dedi.

    Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından bu kapsamda Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle 5-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da sektörel ticaret heyeti gerçekleştirildi. Riyad Büyükelçisi Emrullah İşler ve Riyad Ticaret Müşaviri Burak Balkanlıoğlu da ikili iş görüşmelerinde heyete katılan Türk firmaları ziyaret ederek, sektör ve ülke hakkında görüş ve önerilerini dile getirdi.

    Heyet, 7-8 Mayıs tarihlerinde Suudi Arabistan'ın önemli mobilya ithalatçısı firmalara gerçekleştirilen firma ziyaretleri ile tamamlandı.

    Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, önümüzdeki dönemde bu tür organizasyonlara devam edeceklerini söyledi. Güngör, "Suudi Arabistan Sektörel Ticaret Heyetimiz 23 Türk mobilya firmasının katılımıyla gerçekleştirildi. 6 Mayıs tarihinde düzenlenen ikili iş görüşmeleri etkinliğine 50 Suudi Arabistanlı firma katıldı. Etkinlikte yaklaşık 300'e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Ayrıca, pazarın öneminden hareketle Suudi Arabistan'a yakın zamanda tekrar mobilya sektörüne yönelik bir ticaret heyeti düzenlemeyi planlıyoruz. Çocuk ve bebek, bahçe, proje mobilyalarının yanı sıra ev mobilyası sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı firmalarımızı da bu çok değerli pazara düzenlenecek olan heyetimize özellikle davet ediyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güngör, "Türk mobilya ihracatçıları olarak 2023 yılında Suudi Arabistan'a ihracatımızı 41 milyon dolardan yüzde 310 artışla 168 milyon dolara yükselttik. Eskiden beri en önemli pazarlarımız arasında yer alan Suudi Arabistan'ın mobilya ithalatında tekrar birinci sıraya yerleşmek istiyoruz. Mobilya sektörüne yönelik düzenlemiş olduğumuz ve çok başarılı geçen Suudi Arabistan heyetimiz, sektörümüz için bir başlangıç. Eylül ayında Fas ve kasım ayında da Hindistan'a yönelik ticaret heyetleri düzenleyeceğiz. Bunun haricinde, ihracatçı firmalarımızla istişarelerde bulunarak başka ülkelerde de ticaret heyeti faaliyetlerimize devam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güngör, şöyle devam etti:

    "Suudi Arabistan mobilya sektörü için yıllardır alışık olduğumuz bir pazar. Birbirimizi tanıyoruz ve iyi anlıyoruz. Suudi Arabistan'da Türk mobilyasına büyük bir ilgi var. Bu nedenle Suudi Arabistan bizler için her zaman doğru bir pazar olmaya devam edecek."(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow