hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk sanayisinin devler liginde 113 Egeli yer aldı

    Türk sanayisinin devler liginde 113 Egeli yer aldı
    expand

    Türk sanayisinin devler liginde 113 Egeli yer aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL Sanayi Odası, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. İlk 500 sanayi kuruluşu listesinde Ege Bölgesi'nden sektörlerinde ihracat lideri olan 113 firma yer aldı. Listede İzmir'den 43, Manisa'dan 12, Denizli'den 10, Balıkesir'dan 9, Aydın'dan 3, Muğla ve Uşak'tan 2'şer, Afyonkarahisar ve Kütahya'dan ise 1'er firma yer aldı.

    Türk sanayisinin devler liginde 100 Egeli yerini korurken, 13 Egeli bu yıl İSO İlk 500 Listesine girmenin gururunu yaşadı. Merkezi farklı illerde bulunsa da üretim tesisleri Ege Bölgesi'nde olan 31 firmada listeye girerdi. Listede, Kocaeli merkezli görünen İzmir Aliağa'da rafinerisi yer alan TÜPRAŞ-Türkiye Petrol Rafinerileri listede ilk sırada yer alarak zirvedeki yerini korurken Star Rafineri A.Ş. de altıncı sıranın sahibi oldu. Manisa'nın ihracatını sürükleyen, sektöründe Türkiye birincisi olan Vestel Beyaz Eşya San. ve Tic. A.Ş. 20., Vestel Elektronik San. ve Tic. A.Ş. 22. sıralarda yer aldı. PETKİM Petrokimya Holding A.Ş. ise; 23. basamağın sahibi oldu.

    -EGE LİSTEDE GÜCÜNÜ ARTTIRDI

    Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi,

    İstanbul Sanayi Odası Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasında İzmir'den 75, Ege Bölgesi'nden ise 113 firmanın yer almasını gurur verici olduğunu belirtti. 2021 yılında da listedeki Egeli firma sayısının artmasını dileyen Eskinazi, "2019 yılında İSO'nun ikinci 500 listesinde yer alan pek çok firmanın bu yıl ilk 500'e çıktığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2019 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ilk 1000 ihracatçı listesinde 160 Egeli yer almıştı. Benzer bir artışın TİM ilk 1000 ihracatçı listesinde de yaşanması halinde mutluluğumuz ikiye katlanacak. EİB olarak sürdürülebilir ihracat için İnovasyon, Ar-Ge ve tasarım odaklı projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Covit-19 virüsünün aşılama ile ortadan kaldırılmasıyla birlikte üretim ve ihracatta daha iyi noktalara geleceğimize inancımız tam" diye konuştu.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow