hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta çevreyi rahatsız eden araçlara geçit yok

    Kahramanmaraşta çevreyi rahatsız eden araçlara geçit yok
    expand

    Kahramanmaraş'ta çevreyi rahatsız eden araçlara geçit yok

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta yapılan teknik değişikliklerle modifiye edilmiş ve abartı egzozlarla çevreye rahatsızlık veren araçlara yönelik yapılan çalışmada 1 ayda 515 araca ceza yazıldı. Bunlardan 50'si trafikten men edildi.

    Niğde'den Kahramanmaraş'a atanan İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu 22 Haziran'da görevine başladı. Yaptığı ilk açıklamada "Vatandaşı rahatsız edecek modifiye, drift, trafik güvenliği anlamında çevreyi ve vatandaşı rahatsız eden unsurların üzerine gideceğiz" diyen Cebeloğlu'nun talimatıyla çevreyi rahatsızlık veren araçlara yönelik polisin yaptığı denetimler de sıklaştı. Özellikle gece saatlerinde yolların boş olmasını fırsat bilerek abartı egzoz ile çevreyi rahatsız eden, helezon yaylarını kesmek suretiyle araçlarını alçaltıp yola yakın bir seviyeye getirerek araçlarını modifiye eden sürücülere yönelik hem sivil hem de resmi trafik ekipleri yoğun bir çalışma içerisine girdi.

    5 GÜN SÜRE VERİLİYOR

    Ekiplerin 24 saat esasına göre yaptığı çalışmalar kapsamında son 1 ayda çevreyi ve vatandaşları rahatsız eden 515 araca ceza yazıldı. Ekipler ayrıca sürücülere araçlarındaki değişiklikleri iptal edip eski haline dönüştürmeleri için de sürücülere 5 gün süre verdi ve bu araçları takibe aldı. 5 gün sonunda bazı sürücüler uyarıları dikkate almadı ve teknik değişikliği yerine getirmeyen 11, çevreye rahatsızlık verecek şekilde abartılı egzoz kullanmayan devam eden 39 olmak üzere toplam 50 araç polis tarafından trafikten men edildi.

    "KURAL DIŞILIĞIA İZİN VERİLMEYECEK"

    Emniyetten yapılan açıklamada tüm sürücülerden kurallara uyması istenirken, denetimlerin daha da artarak devam edeceği kaydedildi. Açıklamada, "Çevreye rahatsızlık veren bu tür araçlarla ilgili yapılan denetimler aralıksız devam edecek. Değişiklikleri yapmaları için süre verdiğimiz sürücüler ekiplerimizce takip altında olacak ve değişikliği yerine getirmeyen araçlar trafikten men edilecek. Kesinlikle kural dışılığa izin verilemeyecek" denildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow