hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kahramanmaraş'ta KOBİ'lere Nefes Kredisi

    Kahramanmaraşta KOBİlere Nefes Kredisi
    expand

    Kahramanmaraş'ta KOBİ'lere Nefes Kredisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası'nda TOBB Nefes Kredisi'nin tanıtımı  yapıldı. KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, KOBİ'lere yıllık yüzde 7.5 faizle kredi kullandırılacağını söyledi.

    Odada yapılan tanıtım toplantısına KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu , Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman ve oda yönetimi katıldı. KMTO Başkanı Şahin Balcıoğlu, TOBB Nefes Kredisi'ne Denizbank'ın aracılık edeceğini, Kredi Garanti Fonu'nun da (KGF) hazine desteğiyle kredilere kefil olacağını söyledi. Balcıoğlu, " TOBB ve 365 oda-borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam en fazla 20 ay vadeli olacak. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık yüzde 7,5’tir. Daha fazla üyenin krediden faydalanabilmesini teminen oda-borsalarca kullandırılacak kredilerin azami limiti 100 bin TL olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 3 milyon TL ile 25 milyon TL arasında cirosu olan işletmeler azami 100 bin TL kullanabilecek" diye konuştu.

    Denizbank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman da TOBB'un Kahramanmaraş'a 10 milyon 800 bin lira civarında bir limit ayırdığını belirterek, "Buna ilave olarak odamızın yatıracağı her 1 lira mevduat için biz 10 lira kredi kullandıracağız. Toplam limit 3 milyar TL. Kahramanmaraş gerçekten tam bir üretim ve istihdam şehri, tam bir ihracat şehri. O anlamda bu krediyi en fazla hak eden illerden biri. Ve Kahramanmaraş'ın bu imkandan maksimum dereceden faydalanmasını arzu ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow