hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Onikişubat Belediyesi, 500 öğrencinin YKS ücretini ödeyecek

    Onikişubat Belediyesi, 500 öğrencinin YKS ücretini ödeyecek
    expand

    Onikişubat Belediyesi, 500 öğrencinin YKS ücretini ödeyecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan ihtiyaç sahibi 500 öğrencinin sınav ücretini karşılayacaklarını ve öğrencilerin milli eğitim müdürlüğü tarafından belirleneceğini söyledi.

    Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Onikişubat Belediyesi olarak bugüne kadar eğitim alanında ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Hanefi Maçiçek, bu kapsamda 'Öğrenciler Bilgiyle buluşuyor' projesi ile 2 milyon 500 bin öğrenciyi kitapla buluşturduklarını söyledi. Bunun yanında 214 derslikten oluşan 7 okul ile 2 bin 200 kişilik yurt yaptıklarını kaydeden Mahçiçek, "İşte bugün çok önemsediğimiz hizmetlerden bir tanesini daha öğrencilerimizin hizmetine amade edeceğiz. Biliyorsunuz yakın bir zamanda üniversite giriş sınavları var. Giriş sınavlarında alınan bir ücret var. Bugün milli eğitim müdürlüğümüz öğrencimizin isimlerini tespit edecek ve biz 500 tane öğrencimizin üniversite giriş ücretlerini ödeyeceğiz. Böylelikle de küçükte olsa üniversite giriş imtihanlarına öğrencilere bir destek sağlama imkânı bulacağız. Öğrenci kardeşlerimize belediyemize ait olan Onikişubatlım kartını vereceğiz. Paralar bu kartlara yatırılacak, öğrenci kardeşlerimiz bu kartlarla gidip üniversite giriş ücretlerini ödeyecekler" diye konuştu.

    "ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETMENLER BELİRLEYECEK"

    Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut ise Onikişubat Belediyesi'nin bugüne kadar eğitime büyük katkılar sunduğunu belirterek Başkan Hanefi Maçiçek'e teşekkür etti. Bulut: "Buradaki 500 tane öğrenci, okulda sınıf öğretmenlerinin belirleyeceği ihtiyaç sahibi öğrenciler olacak. Gerçekten çok anlamlı bir katkı bu. Çünkü ihtiyaç sahibi birçok ailemiz ve öğrencimiz var. Sınav ücretini yatırma noktasında sıkıntı çeken birçok öğrencimiz var. Ve bunla eğitim noktasında, o öğrencilerimizin eğitimi noktasında ufakta olsa bu anlamlı katkılarından dolayı bir eğitimci olarak tüm kalbimle öğrencilerimiz ve Velilerimiz adına sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

    HER SINAV İÇİN KARTA 90 LİRA YATIRILACAK

    Belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak Onikişubatlım Kartı'na ilk etapta YKS'nın ilk sınavı için 90 lira yatırılacak. Öğrenci sınavı kazanıp ikinci sınava girmeye hak kazanırsa karta 90 lira daha yüklenecek. Öğrenci yabancı dil sınavına da girerse 90 lira daha ödenecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow