hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis, çocuklara kırmızı düdük gönderdi

    Polis, çocuklara kırmızı düdük gönderdi
    expand

    Polis, çocuklara kırmızı düdük gönderdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta trafik ekipleri, uygulama noktalarında durdurdukları araç sürücüleriyle Koronavirüs nedeniyle dışarı çıkmaları yasak olan çocuklara kırmızı düdük ile 'Evdeyim ama trafik kuralları aklımda' broşür gönderdi.

    2-8 mayıs Trafik Haftası nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu'ndaki uygulama noktasında hem denetim yaptı hem de dağıttıkları broşürlerle sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı. Polisler ayrıca, bu sene Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklara sürücüler aracılığıyla kırmızı düdük de gönderdi.

    Yapılan denetimleri yerinde inceleyen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, bu yıl Kovid 19 salgını nedeniyle 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşların evlerinde olduğunu belirtirken, bu yıl ki 'Evdeyim ama trafik kuralları aklımda' ve  'Trafikte her yıl daha iyiye' sloganlarıyla haftayı kutladıklarını söyledi. Doğan,"Bu iki sloganla Trafik Haftası'nı icra ediyoruz. Uygulama noktalarımızda vatandaşlarımızı bilinçlendirici broşürler dağıtıyoruz. Bildiğiniz üzere 2019 yılı yayaya öncelikli trafik yılı ilan edilmişti. İçişleri Bakanlığımız tarafından 2020 yılında da  yaya önceliği yine ön panda tutulmakta. Bu haftaya özel yine yayalarla ilgili çalışmalarımızın yanında yayalarla ilgili denetimlerimiz var. özellikle aya kazalarına neden olan, yayaların görünürlüğünü azaltan kaldırımlara, yaya geçitlerine park eden araçlarla ilgili, cep telefonuyla ilgili uygulamalarımız da yapıyoruz. Tüm bu uygulamalarımız öncelikle yayaların güvenliği amaçlıdır. Yine uygulama noktalarımızda evde çocuğu olan sürücülerimize kırmızı düdük de dağıtarak çocuklarımıza gönderip trafik kurallarını hatırlatıyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow