hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversiteler, bilimsel toplantılarla Expo'ya destek verecek

    Üniversiteler, bilimsel toplantılarla Expoya destek verecek
    expand

    Üniversiteler, bilimsel toplantılarla Expo'ya destek verecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Expo 2023 için belediye ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile İstiklal Üniversitesi arasında protokol düzenlendi. Protokol kapsamında üniversiteler, Expo'da uluslararası bilimsel toplantılar gerçekleştirilecek.

    İlk imza töreni Senato Toplantı Salonu'nda yapıldı. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can protokolü imzaladıktan sonra bir açıklama yapan Prof. Dr. Niyazi Can, Expo gibi dünyanın en büyük uluslararası organizelerinden birinde yer alacak olmaktan dolayı mutlu olacaklarını söyledi. Can, "Bu protokol kapsamında biz üniversite olarak projenin tanıtımında üzerimize düşen görevleri, gerçekleştireceğiz. Kesinlikle Expo 2023'ü tanıtmak üzere belediyemizle birlikte bilimsel çalışmalar, kongreler,  sempozyumlar, söyleşiler gerçekleştireceğiz. Bu, bilimsel toplantılarda jüri desteği vereceğiz. Yine bu Expo alanında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi standı bize tahsis edilecek. O stantlarda da bilimsel toplantılar ile kültürel ne sanatsal aktiviteler içerisinde bulunacağız" diye konuştu.

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek daha sonra İstiklal Üniversitesi'ne geçti ve Rektör Prof. Dr. Sami Özgül ile protokol imzaladı. Expo 2023 projesine İstiklal Üniversitesi’nin katkıda bulunmasının kendisi için büyük bir şeref olduğunu ifade ederek, "Expo 2023 hakikaten ülkemiz ve Kahramanmaraş’ımız için çok önemli bir proje. Kahramanmaraş’a Expo 2023’ün alınmasında büyük emeği geçen Hanefi Başkanımızı canı gönülden kutluyorum. Bize düşen görevleri seve seve yapacağız ve başkanımızın yanındayız. Kahramanmaraş için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.

    Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise uluslararası projelerin artık sadece futbol, olimpiyat gibi sportif aktivitelerden ibaret olmadığını, bunların dışında da çok ciddi uluslararası projeler olduğunu söyledi. Bunlardan birinin Expo olduğunu ve 2023'te ev sahipliği yapacakları projenin 6*5 ay süreceğini kaydeden Mahçiçek, şöyle konuştu:

    "Expo, Kahramanmaraş’ın çok önemli bir eksiği olan tanıtımını, ekonomisini, uluslararası yatırımcıların Kahramanmaraş’a gelip, yatırım yapmasına vesile olacak bir proje. Tabii Expo projesi sadece Onikişubat Belediyemizin çalışmalarıyla bir yere varacak değil. Bunun yanında paydaşlarımızla STK’larımızla, üniversitelerimizle beraber projenin gerçekleşmesi bağlamında misyon üstlenmemiz gerekiyor. Bu bağlamda üniversitelerimizle bir protokol imzaladık. İçinde bulunduğumuz sene, önümüzdeki sene çeşitli konferanslar düzenleyerek hem ulusal düzeyde hem uluslararası düzeyde üniversiteleri Expo'ya davetini sağlayarak hem de Expo'da düzenleyeceğiz yarışmalarda jüri olarak görev alarak değerli katkılar sunacak."

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow