hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kars'ta depremzede öğrencilere moral verdiler

    Karsta depremzede öğrencilere moral verdiler
    expand

    Kars'ta depremzede öğrencilere moral verdiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KARS, (DHA)- KARS Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Yenişehir İlkokulu'nda eğitim alan depremzede öğrencilerle bir araya gelip, kırtasiye malzemeleri hediye etti. Öğrencilerle sohbet edip moral veren Amanvermez, desteklerinin süreceğini belirtti.
    Kars Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Denetimli Serbestlik Müdürü Hakan Hoşgören ile depremzede öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü Yenişehir İlkokulu'nu ziyaret etti. Öğrencilerin velileriyle görüşen Başsavcı Amanvermez, sınıfları da gezdi. Kırtasiye malzemesi hediye ettiği öğrencilerle sohbet eden Amanvermez, "6 Şubat sabahı ve öğle olmak üzere 2 büyük depremle büyük acı yaşadık. Büyük kayıplar, büyük acılar, büyük yaralar oluştu. İçinde bulunduğumuz süreçte de topyekün bu yaraları sarmaya çalışıyoruz. Afetten etkilenen vatandaşlarımız, aileleri, çocukları bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyorlar. Biz de Kars Cumhuriyet Başsavcılığı olarak farklı mecralarda desteğimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bugün de Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün koordinesinde, depremden etkilenen, Yenişehir İlkokulunda öğrenimlerine devam eden 11 öğrencimize kırtasiye desteği sunuyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Programa katkı veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Hatay'ın Antakya ilçesi Şehit İlker Uylaş İlkokulu'ndan Kars'a gelen Elif Şirin (9), "Uzmanlar deprem olmayacağını söylüyor inşallah olmaz. Çünkü çok korkmuştum. Burada arkadaşlarımla olduğum zaman çok iyi hissediyorum. Deprem aklıma gelince ağlamak içimden geliyor, çok üzülüyorum" dedi. Amanvermez, ziyarette öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow