hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    26'ncı Erciyes zirve tırmanışı başarıyla tamamlandı

    26ncı Erciyes zirve tırmanışı başarıyla tamamlandı
    expand

    26'ncı Erciyes zirve tırmanışı başarıyla tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- HACILAR Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı başarı ile tamamlandı.
    HADAK tarafından organize edilen 26'ncı Sütdonduran Kampı ve Erciyes zirve tırmanışı için ülkenin değişik illerinden 20 dağcı ve doğa ile baş başa 2 gün geçirmek isteyen doğa tutkunu vatandaşlar, 2700 metre rakımlı Sütdonduran Yaylasında bir araya geldi. Zirve tırmanışına katılan sporcular ile gerçekleştirilen teknik toplantıda Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hakan Özdemir tarafından Erciyes dağı, tırmanış rotası ve uyulması gereken kurallar hakkında sporculara bilgiler verildi. Sporcular, Erciyes Dağı zirve tırmanışını başarı ile gerçekleştirdi. Sporcular ile bir araya gelen Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Başkanı Bilal Özdoğan, "HADAK'ın düzenlediği Geleneksel Süt Donduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışının bu yıl 26’ncısını düzenliyoruz. Zirve tırmanışımıza ülkemizin değişik illerinden 20 sporcu katıldı. Bu yıl içinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle katılımı sınırlı tuttuk. HADAK sporcularımız burada yeni sezona hazırlık bağlamında bir hafta verimli bir kamp gerçekleştirdi. Onlara da başarılı bir sezon diliyorum" diye konuştu.
    Tırmanışın başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından bir açıklama yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hakan Özdemir, “Faaliyetimiz başarı ile tamamlandı. Zirve tırmanışına katılan ve bizlere en ufak bir zorluk yaşatmayan dağcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu faaliyetin gerçekleştirilmesinde bizlere destek veren Hacılar Belediye Başkanımız Bilal Özdoğan, tüm belediye çalışanları ile HADAK görevlilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow