hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    52 günlük kuzu, 32 kilo oldu

    52 günlük kuzu, 32 kilo oldu
    expand

    52 günlük kuzu, 32 kilo oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de Talas ilçesinde hayvan yetiştiriciliği yapan Mustafa Karataş'ın 'İllade France' koyun ırkından olan 52 günlük kuzusunun 32 kilogram olması görenlerin dikkatini çekti.
    İlçeye bağlı Başakpınar Mahallesi'nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Mustafa Karataş’a ait işletmeyi ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, ırklarda yetiştirilen küçükbaş hayvanları inceledi. Şahin, işletmede Suffolk koyun, Alman Karabaş  ve İlede France koyun ırklarının adaptasyonu ve yetiştiricilik durumları hakkında bilgiler aldı. İşletmede yapılan durum değerlendirmelerinde hayvanların yemden yararlanma, döl verimleri, kuzulama oranları ve çevresel şartlara olan adaptasyonları hakkında ölçümleri yapıldı.
    İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı incelemede işletme içerisinde yer alan 52 günlük bir kuzunun ise yapılan ölçümlerde 32 kilogram geldiği görüldü. Küçükbaş hayvancılık konusunda büyük bir potansiyele sahip olduklarını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, farklı ırklarda yapılan yetiştiriciliğin Kayseri'ye örnek teşkil edeceğini ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow