hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Büyükkılıç: 2020 yılı Kayseri'nin turizm yılı olacak

    Başkan Büyükkılıç: 2020 yılı Kayserinin turizm yılı olacak
    expand

    Başkan Büyükkılıç: 2020 yılı Kayseri'nin turizm yılı olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olcay DÜZGÜN-Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2020 yılının Kayseri için turizm yılı olacağını söyledi.
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes Kayak Merkezinde 2019-2020 yatırım ve değerlendirme programı düzenlendi. Programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  çalışmalarına değinerek, "Şehrimize sahip çıkma anlayışı ve uyum kültürü içerisinde çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Deneyimli ekibimizde şehrimiz için gayret gösteriyoruz. Bulunduğumuz yerler hava atma yeri değil, hizmet etme yeridir.  2020 itibariyle her birimimiz kendi birimlerinde eş güdümlü olarak yatırım yapacaklar. 2020 Kayseri için turizm yılı olacak.  İl turizm konseyinin kurulmasına öncülük edeceğiz. Turizmi 12 aya yayma yönünde alt yapı çalışması yapacağız. Turizm gelirlerinin artırılması ve vatandaşlara kalkınma olarak geri dönmesini sağlayacağız.  Kayseri'yi marka şehir haline getirmek için şehir imajı oluşturacağız. Kapadokya ile olan iş birliği yaygınlaştırılacak" ifadelerini kullandı.
    '100 FUTBOL TAKIMINI AĞIRLAYACAĞIZ'
    Başkan Memduh Büyükkılıç, turizmde 12 ana başlık üzerinde çalışmalar gerçekleştireceğinin altını çizerek şöyle konuştu:
    "Havalimanının genişletilmesi için çalışmalarımızı tamamladık. İhaleye çıkacak, hiçbir sorun yok. Kayseri'de hızlı tren ile ilgili girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda ısrarcıyız. Kayseri-Antalya tren yolu konusunda da çalışmalar başlattık. Otel yatırımcıları için arsa üretimi yapacağız. Erciyes'teki otellerimiz dolu. Şehir ve Erciyes'te yeni otel alanları oluşturacağız. Ev pansiyonculuğu ve turizm alt yapı elemanları yetiştireceğiz. Erciyes dağında yüksek irtifa kamp merkezi projesi hazırlandı. 2 futbol sahamız hazır. En az 100 futbol takımı kamp yapmak için buraya gelecek. 17 ülkeden bisiklet sporcuları Erciyes'te kamp yaptı."
    Kültepe-Kaniş Karum bölgesinde 12 ay kazı çalışmalarının yapılacağını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, " Kayseri'de tarih ve kültür şehri özelliğini yapacağı müzelerle sürdürecek. 5'ten fazla içinde oyuncak ve kukla müzesinin olduğu 5 yeni müzeyi hizmete açacağız. Ayrıca uluslararası festivaller düzenleyeceğiz.  El sanatları konusunda da çalışmalar düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow