hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Büyükkılıç, Kayseri'deki akıllı şehir uygulamalarını anlattı

    Başkan Büyükkılıç, Kayserideki akıllı şehir uygulamalarını anlattı
    expand

    Başkan Büyükkılıç, Kayseri'deki akıllı şehir uygulamalarını anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Marketing Türkiye ile Marketing ve Management İnstitute tarafından düzenlenen İnteraktif Pazarlama Zirvesi’nde, Kayseri’deki akıllı şehir uygulamalarını anlattı ve hedefleri açıkladı.
    Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirilen İnteraktif Pazarlama Zirvesi’nde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, önce Kayseri’den bahsetti ve Kayseri’nin 6 bin yıllık ticari geçmişi olan uygarlıklara ev sahipliği yapmış, hoşgörünün ve markaların merkezi ve medeniyetlerin başkenti olduğunu söyledi.
    Akıllı şehircilikte temel amacın insana dokunan ve çevreyi koruyan sürdürülebilir ve yerel dinamiklerle beslenen, teknolojiyi bir amaç değil bir araç olarak kullanacak ve öncelikli olarak yerel çözümlerle beslenecek bir kent yönetim modeli inşa etmek olduğunu dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, bu konuda Kayseri’de yapılan çalışmalardan bahsetti. Kayseri’de 10 yıldır var olan ve her geçen gün geliştirilen coğrafi bilgi sistemleri altyapısı üzerinde kurulan bir akıllı şehircilik yaklaşımı olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:
    "Bu ekosistemde merkezinde vatandaşlarımızın yer aldığı ve Büyükşehir Belediyemiz önderliğinde Kayseri’nin geleceğine yön veren üniversitelerimiz, teknokent ve ar-ge merkezlerimiz, özel sektörümüz, ilçe belediyelerimiz ve diğer kamu kurumlarımızın ortak çalışma ve iş görme mantığında hareket etmekteyiz. Bu kapsamda öncelikle vatandaşlarımızın şehrimizin veya günlük yaşam kalitemizi etkileyen unsurların daha iyi hale getirilmesi için kurumlarımız ve belediyelerimiz araştırma yapmakta, bu araştırma sonucu ihtiyaçlar belirlenmekte, bunun akabinde akillikayseri.com veya smartkayseri.com adını verdiğimiz web sitesinden bu ihtiyaçlar sisteme girilmektedir. Öncelikle yerli çözüm arayışları ve araştırmaları için yine bu sistem üzerinde üniversitelerimiz, akademisyenlerimiz, teknokent ve ar-ge firmaları konu ile ilgili çözüm odaklı bir çalışma içine girmektedirler" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow