hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Büyükkılıç, Keykubadiye Sarayı'ndaki kazı çalışmalarını inceledi

    Başkan Büyükkılıç, Keykubadiye Sarayındaki kazı çalışmalarını inceledi
    expand

    Başkan Büyükkılıç, Keykubadiye Sarayı'ndaki kazı çalışmalarını inceledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Keykubadiye Sarayı'ndaki kazı çalışmalarını yerinde inceledi.
    Sultan 1'nci Alaaddin Keykubad tarafından 1220'li yıllarda inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı'ndaki kazı çalışmaları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile birlikte Keykubadiye Sarayı'nın kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kayseri'nin dört bir tarafında Selçuklu dönemine ait önemli eserler olduğunu belirten Büyükkılıç, bölgedeki çalışmaların 6 yıldır sürdüğünü ve kazı heyetinin senede 3 ay çalıştığını ifade ederek, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında inşallah bu kazı süresini 12 aya çıkarma yönünde gayret içinde olacağız" dedi.
    Büyükşehir belediyesi olarak şehrin tarihi değerlerini ortaya çıkaracak tüm çalışmaları çok önemsediklerini kaydeden Başkan Büyükkılıç, "Burada kazıya yönelik çıkan çalışmalarda ortaya çıkan eserler hem bizi hem de ekibimi yüreklendirdi, cesaretlendirdi.  İnşallah bu kazı süreci hem hızlanacak hem daha güzel eserler çıkacak. Aynı zamanda Kızıl Köşk ile ilgili çalışmalarımız belediyemizce yürütülüyor. Kültepe Kaniş-Karum'da da devam ediyoruz. 7.5 milyon yıl önce yaşamış olan fillerinin atası mamutların olduğunu da biliyoruz. Yamula bölgesinde çıkanlarla da gerçekten Kayseri'nin bu yönden zengin olduğunu söylemek mümkün.  Bu konulara gerekli desteği Büyükşehir Belediyesi olarak verdik bundan sonrada aynı desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
    Keykubadiye Sarayı Kazı Heyeti Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Baş ise, "Kazıların en büyük sorunu konaklamadır. Başkanımızın desteğiyle o sorun da çözüldü. Bundan sonra çok daha rahat bir şekilde hem kazı alanındaki çalışmalarımız hem de kazı yönündeki depo çalışmalarımız daha iyi gerçekleşmiş olacak. Bu anlamda kültürümüze biraz daha katkı sağlamış olacağız" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow