hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Varol'dan Bakan Akar'a ziyaret

    Başkan Varoldan Bakan Akara ziyaret
    expand

    Başkan Varol'dan Bakan Akar'a ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ,(DHA)- MAKİNE Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'i makamlarında ziyaret etti.
    MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, Ankara ziyaretleri kapsamında ilk olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'i ziyaret etti. Varol, Kayseri'de yaptıkları faaliyetlerle ilgili Özdemir'e bilgi verdi. Varol ardından Özdemir ile birlikte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Varol, ziyarette Bakan Akar'ı 13-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 'Savunma Sanayi Sempozyumu ve Sergisi'ne davet etti. Sempozyumla ilgili bilgi veren Varol, "Sempozyumdaki amacımız; dışa bağımlılığı azaltmak için millileştirme çalışmalarına destek vermek ve bu kapsamda sanayi kuruluşları, kamu kurumları, üniversite ve Makina Mühendisleri Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının iş birliğini sağlamaktır. ASFAT A.Ş. kuruluşuyla birlikte millileştirme çalışmaları kapsamında stratejik işbirliği anlaşması protokolü (SİA) hakkında bilgilendirmek, kamu kuruluşlarına nitelikli, kalite standartlarına uygun alt tedarikçi zinciri oluşturmak, sanayi kuruluşlarına, savunma sanayinde kalitenin önemi, KOSGEB gibi teşvik programları hakkında bilgi vererek vizyon ve farkındalık yaratmaktır. Ayrıca, üniversitelerin kamu ve özel sektör kurumlarına akademik destek sağlamasını teşvik etmek, genç mühendislere vizyon kazandırmak ve istihdam sağlanmasına yardımcı olmayı amaçlamaktayız" diye konuştu.
    Bakan Akar, ziyaretleri için MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir ve MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol'a teşekkür etti. Akar, düzenlenecek sempozyuma geçen süreçte gereken desteği vereceklerini söyledi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow