hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ERÜ'den '100 Talep 100 Proje' programı

    ERÜden 100 Talep 100 Proje programı
    expand

    ERÜ'den '100 Talep 100 Proje' programı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi, Kayseri sanayisi ile arasındaki üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi, sanayicinin nitelikli problemlerinin tespit edilmesi, akademisyenlerin ürüne dönüşebilir hazır projelerinin gerçekleştirilmesi için '100 Talep 100 Proje' programını başlattı.
    Bu çerçevede hazırlanan protokole, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi,  Ticaret Odası Ömer Gülsoy, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Üniversite Sanayi Araştırma İşbirliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Özkaya imza attı.
    ERÜ Senato Salonu’nda düzenlenen protokol imza töreninde yapılan imza töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış “Üniversite-sanayi işbirliğini, şehrin dinamikleriyle işbirliğini hep önemsiyoruz. Biz araştırma üniversitesi çıtasını yükseltirken, şehrimizin ihtiyaçları, Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Organize Sanayi Bölgemiz, Belediyelerimizle işbirliği içerisinde, araştırma, geliştirme planlaması yapmak istedik. Şehrimize değer katacak sorunları çözmek, onlarla ilgili araştırma yapmak istedik. Bugün bu bağlamda ise bizim bir bilimsel araştırma proje birimimiz var.  Burada araştırma geliştirmeye bir fon ayrılmış durumda. Biz şöyle bir proje gündeme getirdik. Başkanlarımıza bunu sunduk. Onlar ön değerlendirmelerini yaparak, sağ olsunlar kabul ettiler. 100 sorun isteyeceğiz, sanayicimizden, ticaret erbabımızdan, büyükşehir belediyemiz ve diğer belediyelerimizden. Ve bu 100 sorunu akademisyenler ile eşleştireceğiz. Transfer Ofisi tarafından bu eşleşme yapılacak. Ve en az 4 milyonluk bir fon ayıracağız üniversite olarak.  Aslında bu bir ilk oluyor. Tüm Türkiye’de örnek olacak bir olay bu. Sonuçta biz bu araştırma için harcayacağımız fonu, şehrimizin, sanayicimizin, ticaret erbabımızın veya belediyelerimizin sorunları, ihtiyaçları ve talepleri için harcamış olacağız. Hem de araştırma yapmış olacağız. Bugün bu bağlamda imzalanacak protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, konuşmasında Üniversite-Sanayi işbirliğinde önemli adımlar atılmaya devam edildiğini söyledi. "100 Talep 100 Proje" işbirliği protokolüne imzalarının atılmasının ardından protokol töreni sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow