hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'GETAT Klinik Araştırmalarda Etik Yaklaşım Kursu' düzenlendi

    GETAT Klinik Araştırmalarda Etik Yaklaşım Kursu düzenlendi
    expand

    'GETAT Klinik Araştırmalarda Etik Yaklaşım Kursu' düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - İL Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Ar-Ge Birimi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen  'GETAT Klinik Araştırmalarda Etik Yaklaşım Kursu’ Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
    'GETAT Klinik Araştırmalarda Etik Yaklaşım Kursu’nda, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Mehmet Zafer Kalaycı, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, İl Sağlık Müdürü yardımcıları, başhekimler  ve çok sayıda ilden GETAT alanında uzman katılımcılar hazır bulundu. Programın açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Benli, "Yapılan çalışmalarda görüyoruz ki, gerçekten çok etkin olabilecek noktalarda doğru zamanda ve doğru yerde geleneksel uygulamayı yaparsak çok başarılı sonuçlar alıyoruz. Ben bu çalışmalara başladığım yıllarda etik kurulu kararı almayı bırakın yaptığımız çalışmalardan bahsetmeye bile çekiniyorduk. Özellikle 2014’teki yönetmeliğin netleşmesi  üzerine bu işlerde akademik çalışmalar hızlandı. Akademik çalışmaların çok daha ileri düzeyde olmasını düşünüyorum. Çünkü bu araştırmaların asıl yapılması gereken merkezler üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastaneleridir. Yani akademik bir bakış sergilememiz gerekiyor" dedi.
    Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Mehmet Zafer Kalaycı ise, GETAT'ın önemine değinerek, "Bugün geldiğimiz noktada dünyada ilklerden birini başardık. Şu anda dünyada GETAT alanında çok ciddi bir savaş var. Özellikle Çinliler bu konuyu ellerinin altına almak istiyor. Çünkü dünyada başta olmak istiyorlar. Şu anda GETAT Klinik Araştırma Yönetmeliğinde de dünyada ilkiz. İnşallah burada alınan eğitimler sonucunda ve sonrasında üniversitelerde kurulan etik kurulu merkezleri ile birlikte Türkiye’den ilk yayınlar çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLARI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow