hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İki çilek fidesinden biri Kayseri'de üretiliyor

    İki çilek fidesinden biri Kayseride üretiliyor
    expand

    İki çilek fidesinden biri Kayseri'de üretiliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, çilek fidesi üretimi yapan tesiste incelemelerde bulunarak, "Türkiye’de yetiştirilen iki çilek fidesinden biri Kayseri’de üretilmektedir" dedi.
    İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Develi ilçesinde çilek fidesi üretimi yapılan tesiste incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Kayseri'nin çilek fidesi yetiştiriciliğinde önemli bir il olduğunu belirten Şahin, "İlimizdeki çilek fidesi üretim değerlerinin son yıllarda artarak devam ettiği görülmektedir. Ülkemizin tamamında üretilen çilek fidesinin 2014 yılında yüzde 25’i Kayseri’de üretilirken bu oran giderek artmış olup, 2016 yılında yüzde 47, 2018 yılında yüzde 56 ve 2019 yılında yüzde 50 oranına ulaşmıştır. Yani Türkiye’de yetiştirilen iki çilek fidesinden biri Kayseri’de üretilmektedir" dedi.
    Çilek fidelerinin sertifikalandırıldığını kaydeden Şahin, "İlimiz Develi ilçesinde 2019 yılında yapılan fide-fidan sertifikasyonu çalışmaları kapsamında 31 milyon 543 bin çilek fidesi sertifikalandırılmış olup, ülke genelinde sertifikalandırılan fidelerin yaklaşık yüzde 50'sini üreten Kayseri, bunların çoğunluğunu ülkemizin birçok bölgesine satarken bir kısmını da Irak, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelere ihraç etmektedir" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow