hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri Bilim Merkezini 32 ayda 400 bin kişi ziyaret etti

    Kayseri Bilim Merkezini 32 ayda 400 bin kişi ziyaret etti
    expand

    Kayseri Bilim Merkezini 32 ayda 400 bin kişi ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi’nin çocukların ve gençlerin bilime yönelmesi için önemli bir işlev gördüğünü söyledi. Bilim Merkezi'ni 32 ayda 400 bin kişi ziyaret etti.
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile birlikte Kayseri'ye kazandırdığı Bilim Merkezi’ni 32 ayda 400 bin ziyaretçiyi ağırladı.  Başkan Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi’nin çok önemli görevler üstlendiğini belirterek, Bilim Merkezleri ve okul dışı öğrenmeyi TÜBİTAK ile birlikte gerçekleştirecekleri 3. Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Konferansı’nda ele alacaklarını kaydetti.
    Bilim merkezlerini en işlevsel kullanan ve en çok ziyaretçiyi ağırlayan illerin başında Kayseri’nin geldiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "2017 yılının Ocak ayından itibaren hizmet vermeye başlayan Kayseri Bilim Merkezimizde 32 ay gibi bir sürede her yaştan yaklaşık 400 bin ziyaretçi ağırladık. 2019 yılının başından itibaren 9 aylık dönemdeki ziyaretçi sayımız ise 95 bine ulaştı” dedi.
    Yamula bölgesindeki kazı çalışmalarında 7,5 milyon yıllık doğa tarihinin en önemli fosillerine ulaşıldığına dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, çıkarılan fosillerin de 7 aydır Bilim Merkezi'nde sergilendiğini söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow