hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri Şeker Fabrikası'na 'TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi'

    Kayseri Şeker Fabrikasına TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi
    expand

    Kayseri Şeker Fabrikası'na 'TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Şeker Fabrikası bünyesindeki 3 fabrika, koronavirüs salgınına karşı gerekli şartları başarı ile sağlayarak, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, 'TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi' almaya hak kazandı.
    TSE Kayseri Bölge Koordinatörü Ahmedi Mahmut Ulaş ve TSE Kayseri İdari İşler Müdürü İbrahim Aslan, Kayseri Şeker Fabrikası’nın koronavirüs salgınına karşı gerekli şartları yerine getirmesi nedeniyle hazırladığı 'TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi'ni Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'a teslim etti. Çalışmaları nedeniyle Kayseri Şeker Fabrikası'na teşekkür eden Ulaş, "Bugün fabrikanın girişinden, nihai aşamasına kadar olan tüm ofisler, soyunma odaları ve yemekhanelerin, risk planları ile sürecin enfeksiyon planları çerçevesinde yönetildiğini görüp, denetleme sonrası belgelendirme yapıyoruz. Dolayısıyla bu belgemizin, çıkan ürünlerin güvenle tüketimine de bir mesaj niteliği var. Ben sayın başkanımı, ekibinin gösterdiği gayretler çerçevesinde tebrik ediyorum. Başarılı bir süreç yönetildi ve bu belgeyi almaya hak kazanıldı" dedi.
    Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ise, "Covid-19 dünyada pandemi haline gelmiş bir virüs. Dünyanın diken üstünde olduğu ve herkesin de çok dikkat etmesi gerektiği bir süreçteyiz. Üretimin devam ettiği bu süreç içerisinde, üretimin güvenli bir şekilde sürdürülmesine ihtiyaç var. Bunun için alınması gereken bir takım önemli tedbirler söz konusudur. Türk Standartları Enstitüsü bu manada alınması gereken önlemleri bir standart haline getirerek, firmaları bu manada belgelendiriyor. Biz Kayseri Şeker olarak gerek sektörde, gerekse Kayseri’deki gıda müesseseleri arasında buna ilk müracaat eden ve ilk alan kuruluşlardan bir tanesiyiz. Bu belgeyi sadece Kayseri Şeker Fabrikası’nda değil, Turhal ve Boğazlıyan Fabrikalarımızda da alma başarısı gösterildi. Almaya hak kazandığımız bu belgenin, insanların sağlığı ve üretimin kalitesi açısından önemli bir husus olduğunu ifade ediyorum" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow