hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de kireç ocağı 66'ncı kez yakılarak hizmete girdi

    Kayseride kireç ocağı 66ncı kez yakılarak hizmete girdi
    expand

    Kayseri'de kireç ocağı 66'ncı kez yakılarak hizmete girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Şeker’de yaklaşan Pancar Alım Kampanyasının ilk meşalesi olan Kireç Ocağı, bu yıl 66'ıncı kez yakılarak, hizmete girdi.
     Kayseri Şeker kireç ocağı önünde gerçekleştirilen törene Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, birim müdürleri ve sınırlı sayıda çalışan katıldı. Törende konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kireç Ocağının ateşlenmesinin kendisi için çok farklı bir anlam taşıdığını belirterek, "Bu ocağın tütmesi, benim ruhumda farklı anlamlar ifade ediyor. Ruhumuzun derinliklerine yer eden bu konuya ayrıca bir başlık açmak istiyorum. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un, “Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak” sözleri gibi, ocağımızın tütmesi de bu manada çok değerlidir. Vatanın, Devletin ve Milletin varlığı, işte bu ocağımızın tütmesi ile ilişkilendiriliyor. Türk yurdunda bir tane dahi ocak tütüyor olsa, hala ümit var demektir. İşte bu güzide tesislerdeki ocakların tütmesi de bu mana da bizim için çok önemlidir. Ocağımızın tütmesi demek, on binlerce insanımızın geliri, geçimi ve geleceği demektir" dedi.
    Başkan Akay, Pandemi nedeniyle üretimin aksamaması adına herkese önemli sorumluluklar düştüğünü de belirterek, “Aslında zor bir dönemi yaşıyoruz, Pandemi nedeniyle çok dikkat etmemiz gereken bir süreçteyiz. Özellikle kampanya dönemimize hayırla başlayıp, hayırla tamamlayabilmek için çok dikkatli olmamız gerekecek, bu manada hepimize büyük görevler düştüğü kanaatindeyim” şeklinde konuştu. Tören Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay tarafından kireç ocağının ateşlenmesi ile hizmete açıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow