hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de toplu taşıma seferlerine 'koronavirüs' düzenlemesi

    Kayseride toplu taşıma seferlerine koronavirüs düzenlemesi
    expand

    Kayseri'de toplu taşıma seferlerine 'koronavirüs' düzenlemesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin DALKILIÇ-Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, 6 özel halk otobüsü şoföründe koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine tedbir olarak 850 şoförün evlerinde karantinaya alınmasının ardından, kentteki toplu taşıma safer saatleri yeniden düzenlendi.
    Özel halk otobüsü şoförlerinden 6'sında koronavirüs hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla 850 halk otobüsü şoförünün evlerinde 14 gün boyunca karantina altında alınmasına karar verildi. Karantina kararı üzerine kentte toplu taşıma saferlerleri yeniden düzenlendi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım A.Ş. sefer sayısını artırdı. Otobüsler sabah 06.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatlerinde, raylı sistem araçları ise 06.00-21.00 saatleri aralığında vatandaşlara hizmet veriyor.
    'YOLCU SAYISI YÜZDE 88 AZALDI'
    Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, koronavirüs tedbirlerinin ardından yolcu oranında yüzde 88 civarında azalma olduğunu söyledi. Gündoğdu, "Bu otomatikman gelirlere de etki etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç sağ olsunlar bu konuda hassasiyet gösterdiler. Bu süreç kapsamında özel halk otobüslerinin maaşlarını karşılayacak şekilde destek paketini açıkladı. Dün akşam da meclis komisyonlarından geçti. Vatandaşlarımızın bu süreç kapsamında bu durumu anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Bizim de elimizde olmayan nedenlerden dolayı karşılaştığımız bir karar. Biz ne kadar karar alırsak alalım onların kendilerini korumaları önemli" dedi. 
    'SORUN YAŞAMIYORUZ'
    Durakta otobüs bekleyen Mehmet Kaya Emekli, alınan tedbirlerle ilgili, "Yetkililerin önlem alması gayet iyi. İşimize gidip gelmekte sorun yaşamıyoruz. Bu düzen iyi. Ben bu durumdan memnunum. Kısıtlama yok ve otobüsler belirli saatlerde çalışıyor. Biz rahatlıkla gidip gelebiliyoruz" diye konuştu. Otobüs bekleyen Vedat Kundak da, alınan tedbirler nedeniyle zorlandıklarını kaydederek, "Otobüs seferleri şuanda hiç fayda etmiyor. Saat 10.00 ile 16.00 saatleri arası otobüsümüz yok. En azından araya bir sefer koysalar  faydası olacaktır. Şimdi biz otobüse koşa koşa gidip geliyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow