hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KAYÜ Rektörü Karamustafa'dan Başkan Öztürk'e ziyaret

    KAYÜ Rektörü Karamustafadan Başkan Öztürke ziyaret
    expand

    KAYÜ Rektörü Karamustafa'dan Başkan Öztürk'e ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, bu yıl Yahyalı Meslek Yüksekokulu’nda açılacak Alternatif Enerji Kaynakları Bölümü ile ilgili istişarelerde bulunmak için Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ü ziyaret etti.  
    Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Karamustafa’ ya, Rektör Yardımcısı Derviş Boztosun, Genel Sekreter Mehmet Akkuş ve Yahyalı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Nihat Yılmaz eşlik etti. Ziyarette konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, “Alternatif Enerji Kaynakları bölümü ilçemizde 2021-2022 eğitim-öğretim yılında açılıyor. Bugün eğitim binası konusunda sıkıntı olmadığını beraberce müşahede ettik. Eğitim yapılacak bina konusunda 2 tane alternatifimiz var. Bölümün kontenjanın artırılması konusunda özellikle kendilerine istirhamımız var. Birazcık öğrencilerimizin buraya iltifat etmesi için eğitim binamızın merkezi yerde olmasını istiyoruz. Daha sonra okulumuzun kontenjanı artarsa şuan yapımı tamamlanan meslek yüksek okulu binasına geçeceğiz" diye konuştu.
    KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise, Yahyalı ilçesinin önemine değinerek, "Hem büyüklük bakımından, hem ekonomiye sağlamış olduğu katkı anlamında, hem de hayırsever ruhu anlamında çok önemli bir ilçemiz. Bizde Kayseri Üniversitesi olarak toplumsal katkı oluşturan, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan, nitelikli insan kaynağı yetiştiren bir üniversite olma misyonuyla yola çıktık. Yahyalı’daki Yükseköğretimin özellikle Mesleki ve Teknik öğretimin ilçe ile entegrasyonu sağlayabilecek ekonomiye ve topluma katkı oluşturabilecek şekilde gelişmesi için biz Kayseri Üniversitesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu manada da Yahyalı Meslek Yüksekokulu için neler yapmamız gerekiyorsa rektörlük olarak hazırız" ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow