hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocasinan'da 70 bin fide toprakla buluştu

    Kocasinanda 70 bin fide toprakla buluştu
    expand

    Kocasinan'da 70 bin fide toprakla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de Kocasinan Belediyesi tarafından 'Tarımda Dönüşüm Projesi' kapsamında toplam 70 bin fide toprakla buluştu.
    Kocasinan Belediyesi, 'Tarımda Dijital Dönüşüm Projesi' kapsamında Hasanarpa Mahallesi'nde 30 bin dönümlük arazide organik bahçe  alanı oluşturdu. Burada domates, karpuz, salatalık, yamula patlıcanı, kabak, kavun ,kapya, yeşil sivri biber, tatlı biber ve dolmalık biber olmak üzere toplam 70 bin fide Kocasinan Belediyesi ekipleri tarafından toprakla buluşturuldu. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kocasinan Belediyesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediye olarak tarıma gereken desteği sağladıklarını ifade ederek, "Hem ziraat hem hayvancılık alanında tarıma destek veriyoruz. Bugün de burada çalışmalarını başlatmış olduğumuz organik bahçemizde hep beraberiz. Tarımda dijital dönüşüm başlığı adı altında tarım uygulamaları içerisinde teknolojiye de yer verebilmek için uygulamalarla tarımı bir arada buluşturmak için başlatmış olduğumuz bir başlık vardı. Bu da 'Tarımda Dijital Dönüşüm'. Şuan ki bahçemiz bunun uygulamalarını ziraatçilerimize ve çiftçilerimize demo çalışmasının olacağı bir alandır. Burada hem üretim yapacağımız gibi hem de çiftçi kardeşlerimiz bunların nasıl yapılacağı ile alakalı teknolojinin tarımla nasıl bir araya geleceğini göstereceğiz" dedi.
    Siyez buğdayı ekimini çiftçilerle birlikte gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Çolakbayrakdar, siyez buğdayında üretim merkezinin Kayseri olacağını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow