hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde, 67'nci Olağan Mali Genel Kurul

    Pancar Ekicileri Kooperatifinde, 67nci Olağan Mali Genel Kurul
    expand

    Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde, 67'nci Olağan Mali Genel Kurul

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olcay DÜZGÜN-İlyas KAPLAN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Pancar Ekicileri Kooperatifinin 67'nci Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Hüseyin Akay, "Gücümüz yettikçe, çiftçimiz de istedikçe biz bu işin başındayız" dedi.
    Kayseri Şeker Fabrikası'nda yapılan Pancar Ekicileri Kooperatifi 67. Olağan Mali Genel Kurulu'na, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ve çiftçiler katıldı. Genel kurulda çiftçilere teşekkür eden Başkan Akay, "Bu yaz gününde, pandemi ortamında cesaret ve fedakarlık gösterdiniz ve buraya toplandınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Burası pancar çiftçilerimizin yeri. Burada sorunlarımızı konuşuruz ve daha iyi nasıl ilerleyelim diye düşünüyoruz. Geriye dönüp baktığımızda sizlere hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Yaklaşık 10 yıl oldu. Bu süreçte birlikte çeşitli zorluklar yaşadık. Çok şükür bugünlere geldik" diye konuştu.
    Çiftçilere hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Başkan Akay, "10 yıla yaklaşan çalışma süresince arkadaşlarımızla beraber elimizden geldiğince işimizi iyi bir şekilde yürütmeye çalıştık. Tabi ki bizimde hatalarımız olmuştur. Benim bu süreçte hakkım geçtiyse hakkımı helal ediyorum. Sizlerinde helal etmesini istiyorum. Helalleşmek Müslümanlığın bir geleneği. Biz zor bir işe talip olduk. Çiftçinin de işi zor. Geçmişte sıkıntıların yaşandığını söylemiştim ama tabi sektörümüzde sıkıntıların olmadığını söylemek isteriz ama maalesef olmuyor. Sektörde herkes sessizlik içinde. Ben 1 senedir derim ki Orta Anadolu çiftçisinin ayakta durması için şeker sektörü çok önemli" ifadelerini kullandı.
    Çiftçi için çalıştıklarını söyleyen Akay, "Ben çiftçinin ekmeğinin peşindeyim. Çiftçinin geleceği için nasıl yararlı olabiliriz. Onun peşindeyiz. Çiftçinin temsilcisi olarak en olgun bir şekilde sorunlarımızı dile getiriyorum. Kayseri Şeker Fabrikası sektörün lider kuruluşu. Kayseri Şeker Fabrikası emin ellerde. Biz emanete sahip çıkarız. Biz yapamazsak 'kardeşim artık gücümüz kalmadı deriz' ama gücümüz yettikçe, çiftçimiz de istedikçe biz bu işin başındayız" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow