hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık turizmi toplantısı

    Sağlık turizmi toplantısı
    expand

    Sağlık turizmi toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp, Şehir Hastanesi Başhekimi İlhami Çelik ve konuşmacı olarak da Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp, Kayseri Sağlık Turizmi’yle alakalı olarak hazırlanan internet sitesinin tanıtımını yaptı. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp’in konuşmasının ardından Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, 'Türkiye ve Dünyada Sağlık Turizmi' konulu bir sunum yaptı. Tengilimoğlu, Turizmin hizmet sektörü içerisinde Türkiye ekonomisine sağlayacağı katkıdan bahsetti. Tengilimoğlu sağlık turizminin ülkede son 10 yılda önem kazandığını belirtti.
    Sağlık turizminin ülkelerin gelişmişlik seviyesiyle de doğru orantılı olduğunu ifade eden Tengilimoğlu, "Geçmiş yıllarda sağlık turizmi ile ilgili daha çok gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere hasta giderdi. Şimdi Amerika’ya, İsviçre’ye, Almanya’ya diğer ülkelere bizim bürokratlarımıza, politikacılarımızdan rahmetli Turgut Özal gitmiş ameliyat olmuştu. Geçmiş Maliye Bakanlarından Unakıtan’da gitti ameliyat oldu. Demek ki geçmiş yıllarda çeşitli teknolojik imkan yetersizlikleri uzman kişilerin bulunmaması hastane alt yapısının yetersiz olması gibi nedenlerden dolayı gelişmekte olan ülkelerden çok sayıda hasta gelişmiş ülkelere gidiyordu’’ ifadelerini kullandı.
    Önceki dönemlere göre tersine doğru bir hareketin başladığını ifade eden Tengilimoğlu, "Gelişmekte olan ülkelerde de gerek nitelikli iş gücü, gerek uzman hekim, Avrupa’da Amerika’da yetişmiş iş gücünün bu ülkelerde çoğalmasıyla birlikte, ve maliyetlerin de düşük olmasından dolayı ayrıca kalitesinin artması, Uluslararası standartlarda hizmet sunan hastane sayısının artması, Uluslararası kuruluşlarca belgelendirilmiş akredite olmuş kurum sayısının artması nedeniyle artık gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere doğru da bir hasta hareketliliği başladı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow