hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Talas'ta kuru fasulye hasadı yapıldı

    Talasta kuru fasulye hasadı yapıldı
    expand

    Talas'ta kuru fasulye hasadı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- TALAS Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile birlikte Alaybeyli mahallesinde düzenlenen kuru fasulye hasadına katıldı.
    Alabeyli mahallesinde düzenlenen kuru fasulye hasadına, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin katıldı. Hasat programında açıklama yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, tarımsal kalkınmaya doğrudan destek verdiklerini ifade ederek, "Çiftçilerimize destek sağlamak amacıyla pandemi döneminden önce taş toplama makinesini hizmete sunmuştuk. Yine aynı şekilde koyun yıkama banyoluğu ile koyun yıkama işini çok pratik şekle dönüştürdük. Üstelik ette ve yünde yüzde 20’ye varan verim artışı sağladık. Bunlarla birlikte kompost gübre karıştırma makinesi, gübre dağıtma römorku ve anıza direkt ekim makinesini çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Bu tarım aletleriyle hem yakıtta hem de gübre de tasarruf sağladık. Böylece çiftçilerimizin en büyük gider kalemlerinden ikisinde maliyeti azalttık" diye konuştu.
    Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise, hem kuru fasulye hasadındaki verimden hem de tarım işçileri için geliştirilen projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Pandemi başladığında herkes ‘aç mı kalacağız’ diye soruyordu. Çok şükür bu dönemde kendine yeten ve de ihraç etmeyi hedefine koyan bir ülke olduk. Burada yapılan çalışmalardan da son derece memnun oldum, çok sevindim. Emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
    İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de, bölgede yapılan tarımsal faaliyetler hakkında bilgiler vererek, “Kayseri, ülkemizde kuru fasulye üretiminde 7'nci sırada bulunuyor. Ancak burada hem Türkiye hem de Kayseri ortalamasının çok üzerinde bir rekolte gerçekleşti. Dekarda 500 kilogram ürün aldık. Bu da çok başarılı bir sonuç oldu. Üst sıralara doğru tırmanacağız inşallah" şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow