hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeniden Refah Partisi'nden CHP'li Nazlıaka hakkında suç duyurusu

    Yeniden Refah Partisinden CHPli Nazlıaka hakkında suç duyurusu
    expand

    Yeniden Refah Partisi'nden CHP'li Nazlıaka hakkında suç duyurusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şeref KAHRAMAN/KAYSERİ,(DHA) - YENİDEN Refah Partisi Kayseri Teşkilatı, "İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkanlar tacizci ve tecavüzcüdür" diyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
    Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin ile parti üyeleri, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka hakkında, 'hakaret', 'halkı kin ve düşmanlığa teşvik', 'halkı aşağılama' suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Narin, "Son günlerde basını ve medyayı Türkiye gündemini hayli meşgul eden İstanbul Sözleşmesi'dir. Bu sözleşmenin karşısında olduğumuzu, bu sözleşmeyi iptal etmek için her türlü platformda savaşacağımızı söylemiştik. Geçen günlerde CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın talihsiz açıklamalarından dolayı, 81 ilde teşkilatlar olarak şikayet kampanyası başlattık. Biz Kayseri olarak da burada toplandık" dedi.
    İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye'nin aile yapısına, kültür yapısına konulmuş bir dinamit olduğunu savunan Narin, "Bizim kültürümüzde kadın kadındır, erkek erkektir. İslam dininde de böyledir. Bizler Türk erkekleri olarak ne tecavüzcü, ne tacizci olmayı kabulleniriz. Aile yapısında hanımını, eşini ve dostlarını, kadını baş üstünde tutma gibi kültürümüz vardır, hiç kimse bir kağıt ile kadını koruyamaz. İstanbul Sözleşmesi kadını korumaktan ziyade kadına şiddeti artıran bir faktördür. Çünkü aile yapısında büyük bir erozyon meydana getiriyor, baba çocuğuna, ailesine hükmedemiyor, erkek erkeklik sıfatını kaybediyor, kadın sadece bireysel çıkarları üzerine kurulmuş robot haline getiriliyor ve kadına şiddeti artırıyor. Zararlı İstanbul Sözleşmesini iptal edip önümüze bakmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 
    FOTOĞRAFLI
     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow