hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kilis Devlet hastanesine ek yoğun bakım servisi

    Kilis Devlet hastanesine ek yoğun bakım servisi
    expand

    Kilis Devlet hastanesine ek yoğun bakım servisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA) - KİLİS Devlet Hastanesinde hayırsever iş insanı tarafından tarafından yaptırılan yoğun bakın servisi törenle açıldı.
    Suriye sınırında bulunan Kilis’te, koronavirüs sürecinde yoğun bakım sıkıntısı çekilmesi üzerine Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk ile yönetim kurulu üyeleri Kilis Devlet Hastanesinde yeni yoğun bakım servisini tüm malzeme ve ihtiyaçları karşılanarak yatırıldı. 1 milyon 500 bin TL’ye mal olan yoğun bakım servisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

    Törene katılan İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Kilis Devlet hastanesinin kentte tek hastane olduğunu ifade ederek, “Dünyada pandeme nedeniyle sıkıntı günler yaşanıyor. Hastanelerde yatak ihtiyaçları, yoğun bakım ihtiyaçları had safhaya ulaştı. Kilis Devlet Hastanesi tek olması itibariyle bizde aynı sıkıntıları yaşadık, yaşıyoruz da, nasıl olurda bu yatak sayılarını attırırız diye düşünürken, Kilis Vakıf Başkanı Yaşar Aktürk bizlere yardımcı oldu. Yoğun bakımı açacağını dair bizlere söz verdi. 25-30 günde içerisinde bize 16 yataklı yoğun bakım servisini hazır hale geçirdi. Mevcutta 57 yoğun bakım yatacağımız varken, bunun yarısına yakınını korona hastalarına, diğer yarısını da diğer hastalara kullanırken, bugün 16 yatak daha ilave edilmesiyle birlikte 65 yatacağa kadar çıkardı. Bu Kilis için güzel bir sayı, Kilis devlet hastanesini güzel bir yoğun bakım sayısına ulaştı” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow