hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kilis’te hükümlüler okulları yeniliyor

    Kilis’te hükümlüler okulları yeniliyor
    expand

     Kilis’te hükümlüler okulları yeniliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)- KİLİS Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan ve İnşaat Teknolojisi-Su Bazlı Boya Meslek Edindirme Kursu'nu tamamlayan hükümlülere,  'Eğitime Destek Projesi' kapsamında tadilat yaptıkları okulda sertifikaları verildi.

    Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Tahtalı Köyü İlkokulu'nda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Kilis Halk Eğitim Merkezi'nin iş birliğiyle düzenlenen kursta hükümlülere 176 saat eğitim verildiğini söyledi.  Kursu tamamlayan hükümlülerin okulların tadilat işlerini yapacağını ifade eden Durmuş, "Bu tür projelerle hükümlülerimiz aynı zamanda meslek sahibi olmaktalar. Boyacılık faaliyetlerini cezaları infaz olduktan sonra da devam ettireceklerdir. Eğitime Destek Projemiz yaz boyunca devam edecek. Bu sayede hükümlülerimizin sosyal yaşama alışmaları da sağlanacaktır. Amacımız, hükümlülerimizin cezalarını infaz ederken hayata kazandırılmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

    Kilis Denetimli Serbestlik Müdürü Fikret Büyüktopcu da hükümlülerin cezalarını toplumdan dışlanmadan çekmelerini hedeflediklerini söyledi. Hükümlülerin topluma kazandırılması kadar meslek sahibi olmalarının da önemli olduğuna işaret eden Büyüktopcu, proje sayesinde eğitime destek verebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

    Hükümlülerin, proje kapsamında belirlenen 11 köy okulunun daha bakım ve onarımını yapacağı belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow