hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırıkkale'de okullarda deprem tatbikatı

    Kırıkkalede okullarda deprem tatbikatı
    expand

    Kırıkkale'de okullarda deprem tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burak CAN/ KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'deki tüm okullarda 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı.
    İçişleri Bakanlığı tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle yurt genelindeki tüm okullarda uygulanan 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' Kırıkkale'deki okullarda da başarıyla gerçekleştirildi. Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesinde düzenlenen tatbikata Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mahmut Coşkun, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okulda çalan siren sesiyle birlikte Vali Tekbıyıkoğlu ve öğrenciler 'çök-kapan-tutun' hareketi yaptı. Ardından tahliye sirenlerinin çalmasıyla öğrenciler öğretmenleri eşliğinde okuldan tahliye edilerek, toplanma alanlarına gitti.
    Tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, "2021 yılı afette farkındalık yılıydı. Bu münasebetle bütün personellerimize bütün öğrencilerimize farkındalık eğitimleri verildi. 2022 yılı ise depremde tatbikat yılı olarak belirlendi. 261 okulumuzda yaklaşık 50 bin öğrencimiz 4 bin 700 personelimizle beraber bugün tüm yurtta uygulanan tatbikat, bugün ilimizde de uygulandı. İki dakika süreyle sirenler çalındı, bu depremlerin devam ettiğine dair göstergeydi. Çocuklarımız kendilerine daha önce öğretildiği gibi 'çök, kapan, tutun' tekniğini başarıyla uyguladılar. Tahliyelerini gerçekleştirdiler. Akabinde sorumlu öğretmenler, öğrencilerin sayılarını alıp tatbikatı tamamladılar" dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow