hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babaeski'de okul servis sürücülerine eğitim

    Babaeskide okul servis sürücülerine eğitim
    expand

    Babaeski'de okul servis sürücülerine eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli)(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği'nce, eğitim-öğretim yılı ikincisi yarısında, taşımalı eğitim kapsamındaki sürücülere eğitim verildi.

    Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen eğitime, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Menekşeoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Serhat Özfidan, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Buyur, Öğrenci Servisi Kooperatif yetkilileri, okul müdürleri ve servis sürücüleri katıldı. 

    Trafik Denetleme Büro Amir Vekili Yaşar Ekici, büro görevlileri  Ahmet Duygun ve Hasan İlden tarafından slayt eşliğinde, sürücülere ve rehber personele yönelik, ülkede son zamanlarda meydana gelen ölümlü, yaralamalı trafik kazalarına dikkat çekildi. Eğitimde, 
    bu kazaların en aza indirgemek amacıyla taşıma kapasitesi üzerinde yolcu alınmaması, emniyet kemeri takmaları ve tüm öğrencilere emniyet kemeri takmaları konusunda uyarmaları, sürücülerin araç kullanma sürelerine riayet etmeleri, karayolunda uyulması gereken hız limitlerine ve yol işaret levhalarına uymaları konuları anlatıldı.


    Eğitimde ayrıca, sürücüler, yorgun, uykusuz ve alkollü araç kullanmaları araçların taşıma yetki belgesi, araca ait belgeler, sürücülere ait belgeler ve mali zorunluluk sigortalarının tam ve eksiksiz olması, trafik güvenliği kuralları ve trafik işaret ve ışıklarına uymaları konusunda uyarıldı.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow