hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli çocuklardan ailelerine 'kukla' gösterisi

    Engelli çocuklardan ailelerine kukla gösterisi
    expand

    Engelli çocuklardan ailelerine 'kukla' gösterisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde, Engelli Kursiyer Öğrenciler, İpli Kukla Atölyesi'nde hazırladıkları kuklalarla velilerine gösteri yaptı.

    Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Kukla Atölye lideri Filiz Sünnetçioğlu nezaretinde, 9 yaş üstü engelli çocuklar, bir birlerini tanıdıktan sonra kaynaşma oyunlarının ardından kukla yapımına başladı. Engelli çocuklar, beyaz kumaş, atık gazete, çuval ipi, çeşitli renklerde tahta kalemi ile hazırladıkları ipli kuklalarla, anne ve babalarına gösteri sundular. Engelli çocuklar, kuklaların yapımı esnasında karakter oluşturma aşamaları gerçekleştirdiler. Yapımı biten kuklalara son olarak oynatma ipleri takılarak kuklalar engelli çocukların ellerinde hayat buldu. Engelli Çocukların tasarladıkları kuklaların atölye sahnesinde sahnelemesinde karakterlerin seslendirmesini de kendileri yaptılar. 

    Halk Eğitimi Merkezi Kukla Atölye lideri Filiz Sünnetçioğlu, "Bugün engelli öğrencilerimiz ile birlikte çok güzel bir vakit geçirdik, çok eğlendik, çünkü kendi elleri ile hazırladıkları İpli Kuklalarla ailelerine gösteri sundular ve çok mutlu oldular. Burada amacımız, çocukluk döneminden gençlik dönemine geçişte tüm düşüncelerini, hissettiklerini kukla sanatı aracılığı ile ifade etme gücü ve bunu bir iletişim aracı olarak değerlendireceği çocuklar için eğlenceli ve hareketli bir çerçevede gerçekleştirebilme. Drama, oyun ve sanat eğitimleri sayesinde çocukların olaylara karşı bakış açılarını, davranışlarını değiştirebilmesine ve başkaları ile ilişkilerinden haz alır hale gelmesine katkı sağlayabilme. Çözüm yaratabilecekleri ve kendilerini tanımalarını sağlayacak yaratıcı zeminler oluşturabilme. Çocukların oyun kurma, sözel dil ve iletişim becerilerini arttırabilme. Öz saygısının gelişimi, değerli ve yeterli olma, cesaretlenme ve güven duygularının gelişimlerini arttırmak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow