hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Sporcu ol zararlı alışkanlıklardan uzak ol'

    Sporcu ol zararlı alışkanlıklardan uzak ol
    expand

    'Sporcu ol zararlı alışkanlıklardan uzak ol'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin Babaeski'de Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce düzenlenen Amatör Spor Haftası kutlamaları, 'Sporcu ol, zararlı alışkanlıklardan uzak ol' sloganı ile başladı.

    Bu yıl 7-13 Ekim 2019 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Amatör Spor Haftası, Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş ile başladı. Oluşturulan kortej Atatürk Meydanı'ndan, 100'üncü Yıl Stadyumu'na kadar Gençlik Marşı eşliğinde yürüdü. Yürüyüşün ardından kapalı spor salonundaki programı geçildi. Programa Kaymakam Şenol Levent Elmacıoğlu, Garnizon ve 1'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan, Belediye Başkan Vekili Nuray Öner de katıldı.

    Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Öztürk, Amatör Spor Haftası'nın farkındalık oluşturarak halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi,  yetenek taraması yapılarak çocuk ve gençlerin spora yönlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Öztürk, "İlçemizde 2,5 yılda toplam lisanslı sporcu sayımızı yüzde 69 arttırdık. 2016 yılında 832 iken 2019 yılında 1403'e çıkarmayı başardık. Her yıl bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 05-18 yaş arası çocuk ve gençlerimize il ve ilçe spor merkezlerimizi açıyoruz. Önceki senelerde olduğu gibi bu sene de ilçe spor merkezimizden faydalanan sporcu sayımızı arttırdık. Göreve geldiğimiz 2,5 yılda mesai arkadaşlarımla birlikte yoğun çalışmalarla ilçe spor merkezimizden faydalanan çocuk ve gençlerimizin sayısını yüzde 540 arttırdık. 2016 yılında 3 branşta 126 çocuk ve gencimize hizmet verilirken, 2019 yılında 10 branşta 806 çocuk ve gencimize hizmet vermenin gururunu ve sevincini yaşadık. Allahın izniyle bu sayıyı 2020 yılında daha da yukarılara çıkarmak için daha çok çalışacağız" dedi.

    Konuşmaların ardından öğrenciler halk oyunları gösterileri sunarken, basketbol takımı gösteri maçı yaptı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow