hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kazada ölen İbrahim öğretmenin adı okulda yaşayacak

    Kazada ölen İbrahim öğretmenin adı okulda yaşayacak
    expand

    Kazada ölen İbrahim öğretmenin adı okulda yaşayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'nin Pınarhisar ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Pınarhisar Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü İbrahim Dalkılıç'ın(55), adı görev yaptığı okula verildi. 

    Kaza, 5 Haziran günü Pınarhisar ilçesi Tozaklı Kavşağı'nda meydana geldi. B.Ö. yönetimindeki 39 EY 937 plakalı askeri minibüs ile Pınarhisar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait LGS görevlilerini taşıyan S.Ç. yönetimindeki otomobil çarpıştı. Kazada askeri araçtaki 8 kişi ile otomobildeki 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Pınarhisar Devlet Hastanesi ve Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Pınarhisar Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü İbrahim Dalkılıç, kurtarılamadı.

    Kazada ölen Dalkılıç'ın adı uzun yıllar görev yaptığı okula verildi. Okulda düzenlenen törene Kırklareli Valisi Birol Ekici, Dalkılıç'ın ailesi, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Vali Ekici, "Bugün rahmet ve dualarla andığımız kıymetli İbrahim öğretmenimize cenaze törenin de sizlere verdiğimiz sözü yerine getirerek, 33 yıllık meslek hayatının uzun bir süresinde görev yaptığı okula İbrahim Dalkılıç ismini vererek, adını yaşatıyoruz. Bu vesileyle merhum İbrahim öğretmenimize tekrar Allah'tan rahmet, yakınlarına ve öğrencilerine başsağlığı diliyorum. Okulumuzun yeni adının da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.(DHA)


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow