hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli Valiliği'nden 'dolandırıcılık' uyarısı

    Kırklareli Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
    expand

    Kırklareli Valiliği'nden 'dolandırıcılık' uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    KIRKLARELİ, (DHA) - KIRKLARELİ Valiliği, Vali Osman Bilgin'in adının kullanılarak koronavirüs bahanesiyle dolandırıcılık yapıldığını açıklayarak, vatandaşları uyardı.

    Kırklareli Valiliği'nden yapılan açıklamada, son günlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını bahane edilerek, il genelinde art niyetli kişi yada kişilerin kendilerini Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Vali Yardımcısı veya kamu kurum yöneticisi olarak tanıtıp, çeşitli hayır ve yardım bahaneleri ile işadamlarından ve vatandaşlardan özellikle solunum cihazı alınacağı gerekçesi ile para istediğine dair duyumlar alındığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

    "Kırklareli Valiliği'nin veya herhangi bir kamu kurumunun, iş adamlarından ya da vatandaşlarımızdan herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir durum, kesinlikle söz konusu değildir. İhtiyaç sahibi,  engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlarımıza yapılan yardımlar,  Kırklareli Vefa Sosyal Destek Grubu, Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)  ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce Valiliğimiz koordinesinde gerçekleştirilmektedir. İlimizdeki dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimiz gerekli çalışmaları yapmaktadır. Bu nedenle kolluk görevlilerimize yardımcı olmak ve vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen kolluk kuvvetlerimizi 112-155-156 numaralı telefonlardan arayarak ihbarda bulunmaları, bu kişi yada kişilere kesinlikle itibar etmemeleri önemle rica olunur."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow