hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'de Merkez Av Komisyonu toplandı

    Kırklarelide Merkez Av Komisyonu toplandı
    expand

    Kırklareli'de Merkez Av Komisyonu toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN / KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de toplanan Merkez Av Komisyonu (MAK), 2020 - 2021 av döneminde geçerli olacak usul ve esasları belirledi.

    Merkez Av Komisyonu, 2020 - 2021 av dönemi için Kırklareli'de toplantı yaptı. Toplantıda 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşlarını ve avcı kuruluşlarını temsil etmek üzere üyeler hazır bulundu. Söz konusu toplantıda 2020-2021 av döneminde geçerli olmak üzere avcılıkla ilgili usul ve esaslar belirlendi.

    Toplantıda; avlanma süreleri, avcı başına günlük avlanacak av hayvanı limiti, yasaklanan devlet ve genel avlaklar, türler ve avlanma günleri, il genelinde yasaklanan türler, av hayvanlarından koruma altına alınacaklar ile avına izin verilenler, avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özellikleri ile avlanma esasları, yasaklanan avlanma usulleri, yaban domuzu sürek avı esasları ile mücadele maksatlı avlanmalar, avlanmada kullanılması yasaklanan araç ve gereçler ile diğer kısıtlama ve düzenlemeler görüşülerek karara bağlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow