hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'de şah kartal için arazi çalışması yapılıyor

    Kırklarelide şah kartal için arazi çalışması yapılıyor
    expand

    Kırklareli'de şah kartal için arazi çalışması yapılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA) - KIRKLARELİ Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, atmacagiller ailesinin bir üyesi olan şah kartallar için eylem planı başlatıp, arazi çalışması yapıyor.

    Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğinin Kırmızı Listesi'nde 'duyarlı' kategorisinde bulunan şah kartallar için yürütülen tür eylem planı çalışmaları ile koruma altına alınıyor. Geniş kanat açıklığı ve büyük gövdesiyle kartal türleri içinde en iri olanı olan şah kartalın  kanat açıklıkları 215 santimetre, boyları ise 92 santime kadar olabiliyor. Erişkin bir bireyin sırtı siyah-kahverengi, gövdesi koyu kahverengi, baş ve ense kısımları ise altın sarısı renginde olan şah kartalın ense kısmında pelerine benzer beyaz bir benek bulunuyor. Bu nedenle şah kartal ya da imparator kartal adıyla bilinir. 

    Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün uhdesinde yapılan Şah Kartal Tür Eylem Planı kapsamında,  şube müdürlüğümüz teknik ekiplerince arazi çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Doğadaki tüm canlılar yaşam döngüsüne sahiptir, aynı zamanda besin zincirinin parçasıdırlar. Canlı yaşamının korunması doğada çeşitliliğe yol açarak dünyamızın güzelleşmesi sağlanır. Doğanın varlığı bizlere huzur ve dinlendirici bir hava vermektedir. Kendimizi dinç ve rahat hissederiz. Bu düzeni sonsuza dek korumamız gerekmektedir" denildi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow