hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'nde alabalık sağımı başladı

    Kırklarelinde alabalık sağımı başladı
    expand

    Kırklareli'nde alabalık sağımı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN / KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bölgede alabalık sağımlarının başladığı belirtilerek, üreticilere bereketli ve kayıpsız bir sağım dönemi geçirmeleri dilendi.

    Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bölgede başlayan alabalık sağımları ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizde alabalık yetiştiricilerimiz alabalık sağımlarına başladılar. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personellerinin de katılımıyla yapılan sağımlar, önümüzdeki yılın planlanması açısından büyük önem arz etmektedir.Üreticilerimize bereketli ve kayıpsız bir sağım dönemi geçirmelerini dileriz” denildi.

    ALABALIK SAĞIMI NEDİR?

    Sağım dönemi gelmiş olan anaç balıklardan önce dişi balıkların yumurtaları, daha sonra erkek anaçların spermaları sağılır. Dişi balıklardan sağılan yumurtalar ile erkek balıkların spermaları karıştırılıp, 7-15 dakika döllenmesi beklendikten sonra yumurtalar yıkanıp özel kuluçka dolaplarına konulur. Dolaplarda 31-60 gün bekletilen yumurtalardan yavrular çıkmaya başlar. Alabalık yavruları, büyütme havuzlarında 125-150 gün içerisinde parmak boya ulaşır. Sonrasında 7 ay içerisinde 200-250 gr porsiyonluk alabalık olarak sofralara gelmeye hazır hale gelir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow