hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'nde arpa hasadı kontrolleri başladı

    Kırklarelinde arpa hasadı kontrolleri başladı
    expand

    Kırklareli'nde arpa hasadı kontrolleri başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN / KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'nde başlayan arpa hasadı kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ürün kaybını önleme amaçlı hasat kontrollerine başladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel; "Üreticilerimizin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları ürünlerin en az kayıpla hasat edilmesini sağlamak amacıyla biçerdöver hasat kontrolleri il ve ilçe müdürlüklerimizdeki teknik ekipler tarafından etkin bir şekilde yapılmaktadır" dedi.

    Kırklareli il genelinde Arpa hasadı başlamasıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de harekete geçerek kontrollerini sıklaştırdı. Ürün kaybının en aza indirilmesinin amaçlandığı kontroller kapsamında özellikle biçerdöver hasat kontrolleri yapılırken, müdürlükten konuyla ilgili yapılan açıklamada hasat sırasında talimatlara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

    Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel, ülke açısından her geçen gün önem kazanan hububatın Kırklareli ekonomisinde de önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Özel; "Buğdaydan sonra en fazla ekilen Arpa hasadına başlanması ile birlikte ürün kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla hasat kontrollerimiz de başlamıştır. Üreticilerimizin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları ürünlerin en az kayıpla hasat edilmesini sağlamak amacıyla biçerdöver hasat kontrolleri İl ve İlçe Müdürlüklerimizdeki teknik ekipler tarafından etkin bir şekilde yapılmaktadır. Ürün hasadının daha sağlıklı olarak sürdürülebilmesi açısından denetimlerin özellikle ürün sahiplerinin mutlaka hasatta tarlasında olmalı ve hasada nezaret etmesi gerekmektedir” dedi.

    İl hasat koordinatörlerinin ve yetkili kontrolörlerin denetimlere hasat bitene kadar devam edeceğini belirten İl Müdürü Özel, "Hasat sırasında talimatlara uymayan biçerdöver sahipleri ve operatörlerine cezai işlem uygulanacaktır. Tebliğe aykırı hasat yapanların İl ve İlçe Müdürlüklerimize bildirilmesi, ilimizde hububat hasadının başarı ile gerçekleştirilmesi açısından önem arz etmektedir" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow